Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

14-årig død af stød fra defekt iPhone-oplader

En defekt iPhone-oplader har kostet en 14-årig vietnamesisk pige livet. Opladeren, der lå i pigens seng, gav stød, da hun angiveligt rullede hen over den. Opladeren menes at være en kopi.

iPhone 7 bruger, ligesom iPhone 6, et såkaldt Lightning-stik i bunden, der oplader telefonen med mere.
iPhone 7 bruger, ligesom iPhone 6, et såkaldt Lightning-stik i bunden, der oplader telefonen med mere.

Den kun 14-årige vietnamesiske pige Le Thi Xoan blev for nylig fundet død i sin seng. Ved hendes side var den velkendte hvide iPhone-oplader, som, ifølge vietnamesisk politi, var ødelagt og med et flosset kabel. Hendes seng havde desuden et brændemærke fra opladeren. Det skriver The Independent.

Det var pigens forældre, der fandt hende bevidstløs i sengen, hvorefter hun blev kørt til hospitalet. Desværre kunne pigens liv ikke reddes.

Vietnamesisk politi mener, at ulykken er sket, ved at pigen i løbet af natten er rullet oven på opladeren, der herefter har givet hende et kraftigt elektrisk stød.

Der er tale om en oplader specifikt til iPhone 6-modellen.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvorvidt der er tale om en original iPhone-oplader, eller om der er tale om en kopi. Den foreløbige teori er dog, at opladeren er en kopioplader, der altså intet har at gøre med Apple.

Tidligere har der været historier om kopiopladere, der er brudt i brand. Men også originale, certificerede opladere har haft problemer. Apple tilbagekaldte en stor andel opladere sidste år, da disse kunne give voldsomt stød.

Apple anbefaler dog, at man udelukkende bruger certificerede Apple-opladere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.