Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

130 børn dør dagligt af sult og sygdom i krigshærget Yemen

Nødhjælpsorganisationen Red barnet siger, at 50.000 børn menes at have mistet livet i Yemen i år.

Nødhjælpsorganisationen Red barnet siger, at 50.000 børn menes at have mistet livet i Yemen i år.
Nødhjælpsorganisationen Red barnet siger, at 50.000 børn menes at have mistet livet i Yemen i år.

130 børn dør hver dag af sult og sygdom i det krigshærgede Yemen, anslår den internationale nødhjælpsorganisation Red Barnet.

Ifølge Red Barnet forværrer den saudiarabiske blokade i kampen mod Yemens Houthi-oprørere den humanitære krise i landet. Omkring 50.000 børn menes ifølge organisationen at være døde i 2017.

Saudi-Arabien har blokeret Yemens kystlinjer efter et raketangreb mod Riyadh - den saudiarabiske hovedstad.

Saudiaraberne har efter internationalt pres sagt, at de vil ophæve blokaden, der ifølge FN og over 20 hjælpeorganisationer kan føre til, at millioner af mennesker bringes nærmere sult og død.

Over 10.000 mennesker er dræbt, siden Saudi-Arabien i 2015 gik i krig mod Houthi-oprørerne, og tre millioner er drevet på flugt og op mod 20 millioner er fuldstændigt uafhængige af fødevarehjælp udefra.

Siden 2014 er Yemens regering, som har international støtte, flyttet til Aden. Det skete, da oprørske iranskstøttede houthier indtog hovedstaden, Sanaa, og tvang præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi ud af byen.

Herefter bad præsidenten Saudi-Arabien om støtte i konflikten. En koalition af lande, der er ledet af Saudi-Arabien, har siden ført krig mod den shiamuslimske Houthi-milits, som kontrollerer store dele af landet.

Foruden parterne huser Yemen en magtfuld afdeling af al-Qaeda og andre grupper, der støtter Islamisk Stat.

De har udført talrige angreb mod landets sikkerhedsstyrker.

Der har i år foreløbig har været 700.000 formodede tilfælde af kolera med 2119 dødsfald til følge. Kolera er stærkt livstruende og rammer, når man drikker vand forurenet med kolerabakterier.

Begge parter i konflikten beskyldes for at forhindre nødhjælp i at nå frem til de nødlidende. Der er i områder af Yemen hungersnød som følge af krigen. En fjerdedel af befolkningen lever lige nu på kanten af en sultkatastrofe.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.