Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

13 redder livet i spring fra styrtende fly

Der var dramatik i luften over et turistområde i New Zealand, da et fly styrtede ned i en sø, efter alle om bord var hoppet ud.

Vraget af flyet i Lake Taupo i New Zealand.
Vraget af flyet i Lake Taupo i New Zealand.

NEW ZEALAND: Hvis 13 er et uheldigt tal, gælder det ikke for de ombordværende på et mindre fly, der onsdag styrtede i en sø i New Zealand.

Vidner, der overværede styrtet, har ifølge nyhedsbureauet Reuters fortalt, hvordan de så en lang række personer springe ud fra flyet, kort før det ramte Lake Taupo, 280 kilometer syd for Auckland. Alle overlevede.

De seks passagerer var - ud over et umådeligt held - også udstyret med hver sin instruktør med faldskærm og var på vej til at foretage et tandemspring i området ved Lake Taupo, der er et populært udflugtsmål.

Tæt på søen i 1.300 meters højde fik flyet pludselig tekniske problemer og begyndte at falde. Og derfor måtte de i alt 13 personer om bord - inklusiv piloten - tænke hurtigt.

»Jeg så alle hoppe ud fra maskinen, og i næste øjeblik ramte flyet søen,« fortæller øjenvidnet Bevan Johnhill til New Zealands TV3 Network.

Flere af springerne landede i søen og blev reddet op af tililende fritidsbåde.

Også piloten på flyet har tilsyneladende haft en skytsengel.

Ifølge avisen The New Zealand Herald lykkedes det ham at holde flyet i luften, ind til det var ude over søen, hvorefter han selv sprang ud med faldskærm:

»Jeg tror, at han har været den sidste til at forlade flyet, for han endte i et brombærkrat,« siger Bevan Johnhill.

Flyet endte på lavt vand i søen som vrag.

Piloten måtte ifølge de foreliggende oplysninger skæres fri fra brombærkrattet og er den eneste af de 13, der har fået skrammer.

Faldskærmsklubbens leder, Roy Clements, kalder over for TV-kanalen OneNews piloten og instruktørernes indsats for heltemodig og siger, at alle - såvel pilot som instruktører - er blevet trænet i nødsituationer:

»De reagerede på den bedst tænkelige måde,« siger han.

Alligevel tilføjer han, at det er et mirakel, at ingen mistede livet i forbindelse med styrtet.

Borgmesteren i Taupo, David Trewas, siger til The New Zealand Herald, at alle fra flyet er »okay men en smule rystede«, og at de får tilbudt al den hjælp, de behøver.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.