Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

115 personer får frataget statsborgerskab i Bahrain

I en omfattende terrorsag har 115 personer fået ophævet deres statsborgerskab, og 53 har fået livstidsdomme.

Arkivfoto: Med den seneste dom har i alt 717 personer i Bahrain fået ophævet deres statsborgerskab siden 2012. AFP PHOTO/MOHAMMED AL-SHAIKH. MOHAMMED AL-SHAIKH / AFP
Arkivfoto: Med den seneste dom har i alt 717 personer i Bahrain fået ophævet deres statsborgerskab siden 2012. AFP PHOTO/MOHAMMED AL-SHAIKH. MOHAMMED AL-SHAIKH / AFP

En domstol i Bahrain har afgjort, at 115 personer skal have frataget deres statsborgerskab i en masseretssag.

53 af dem får desuden livstidsdomme for terrorisme.

Det er en af de strengeste domme, der er afsagt af en domstol i Bahrain.

Det vestligt støttede land, der huser en del af den amerikanske flåde, har slået hårdt ned på shiitiske oppositionsgrupper og aktivister, siden de ledte det prodemokratiske arabiske forår i 2011.

Myndighederne i det sunnimuslimsk styrede Bahrain har anklaget store grupper for militant adfærd i en lang række masseretssager.

Ifølge myndighederne har shiitiske grupper fået hjælp fra Iran til at oprette en militant gruppe, som skal have forsøgt at destabilisere det bahrainske styre.

I en udtalelse oplyser anklageren, at 138 personer er blevet anklaget for "at stå bag et antal eksplosioner, besiddelse af sprængstoffer, træning af brug af våben og sprængstoffer samt mordforsøg på politibetjente".

53 af dem er blevet idømt livstidsdomme. 62 er idømt fængselsdomme på mellem tre og 15 år. Og 23 af de tiltalte er blevet frikendt.

Ifølge aktivisterne bliver medlemmer af landets shiitiske majoritet udsat for systematisk, politisk og økonomisk diskrimination af regeringen. Men det afviser myndighederne i Bahrain.

»Denne uhørt strenge dom skaber et nyt niveau af uretfærdighed i Bahrain. At dømme folk statsløse i en masseretssag er en klar overtrædelse af folkeretten,« siger Sayed Ahmed Alwadaei, som er aktivist fra Bahrains Institut for Rettigheder og Demokrati i London.

Med den seneste dom har i alt 717 personer i Bahrain fået ophævet deres statsborgerskab siden 2012, oplyser han.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.