Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

11.000 syrere flygtet på et døgn

På blot 24 timer er 11.000 syrere flygtet til nabolandene Tyrkiet, Jordan og Libanon. I alt 408.000 syrere er flygtet fra deres borgerkrigshærgede land, oplyser FN.

Syrere krydser grænsen til Tyrkiet ved Ceylanpinar.
Syrere krydser grænsen til Tyrkiet ved Ceylanpinar.

I løbet af det seneste døgn har i alt 11.000 syriske flygtninge krydset grænserne til nabolandene Tyrkiet, Jordan og Libanon, skriver Reuters fredag eftermiddag.

Det er især fredag nat, at flygtningestrømmen er eskaleret markant, da kampene mellem oprørerne og militæret i Syriens hovedstad, Damaskus, blussede op.

Ifølge nye tal fra FNs Højkommissariat for Flygtninge er i alt 408.000 syrere flygtet fra deres borgerkrigshærgede land til nabolande i de 20 måneder, konflikten i Syrien har varet. Der er nu i alt 120.000 flygtninge i Tyrkiet, hvoraf hele 112.000 anslås at komme fra Syrien.

Det seneste døgns masseflugt har sendt 9.000 syriske flygtninge til Tyrkiet, mens 1.000 er taget til Libanon og yderligere 1.000 til Jordan.

Ifølge Reuters flygtede 26 ansatte fra det syriske militær også til Tyrkiet i løbet af natten til fredag, hvilket er den største masseflugt fra den syriske præsident Bashar al-Assads militære styrker i flere måneder.

Blandt de 26 er blandt andet to generaler, 11 oberster, fire kaptajner og fem løjtnanter, der alle er flygtet til den tyrkiske grænseprovins Hatay med deres familier. De blev sammen med familierne ført til Apaydin-lejren i provinsen, hvor Tyrkiet huser andre militæransatte, der er flygtet fra Assads hær.

I begyndelsen af sommeren flygtede højtstående militærpersonel næsten dagligt over den tyrkiske grænse, men i dag flygter langt færre, skriver Reuters.

Konflikten i Syrien er nu gået ind i sin 20. måned, og de seneste måneders mange skudvekslinger mellem Tyrkiet og Syrien har ført til, at forholdet mellem de to lande nu er dårligere end nogensinde.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.