Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

11 saudiske prinser anholdes for at protestere mod, at kongelige skal betale for el og vand

11 saudiske prinser er sat i fængsel, efter at de protesterede imod, at kongelige skal betale for el og vand.

Prins Mohammed Bin Salman og Miteb bin Abdullah fotograferet i forbindelse med det årlige hestevæddeløb i Riyadh i december 2017.
Prins Mohammed Bin Salman og Miteb bin Abdullah fotograferet i forbindelse med det årlige hestevæddeløb i Riyadh i december 2017.

11 saudiske prinser er anholdt, efter at de i vrede holdt en sit-in på et kongeligt palads i hovedstaden Riyadh.

Det rapporterer flere saudiske medier lørdag.

De protesterede over, at medlemmer af den kongelige familie var blevet tvunget til at betale for deres eget forbrug af el og vand.

Det oplyser anklagemyndigheden ifølge de samme medier.

Prinserne, der ikke er identificeret, er sigtet for at forstyrre den offentlige orden og er anbragt i fængslet al-Hayer.

»De blev informeret om det fejlagtige i deres krav, men de nægtede at forlade (paladset red.) Qasr al-Hokm,« citerer mediet Sabq.org en unavngiven kilde for at oplyse.

Videre hedder det, at de soldater, som foretog anholdelserne, kommer fra kronprins Mohammed bin Salmans egen styrke på cirka 5000 mand.

Den saudiske regering informationstjeneste oplyser, at den er ved at tjekke de saudiske mediers rapporterer.

Det olierige Saudi-Arabien har gennemført en række reformer, der fjerner offentlige støtte til bestemte grupper, herunder den kongelige familie. Der er også indført moms.

Det skal være med til at opveje for det store fald i indtægterne, der har været de sidste par år, hvor olieprisen er faldet drastisk

Saudi-Arabien er verdens største olieeksportør, og de faldne priser har skabt et stort hul i den saudiske statskasse.

Det er den saudiske kronprins, der har ført an i reformpolitikken.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.