Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

11 mennesker er blevet skudt og dræbt i Kap Verde

Soldat mistænkes for at stå bag nedskydning af otte soldater og tre civile, oplyser Kap Verdes regering.

Praia: 11 mennesker er blevet skudt og dræbt på en kaserne i Kap Verde, oplyste flere internationale nyhedsbureauer tirsdag. Oplysningen bekræftes i en erklæring fra regeringen.

Otte af ofrene er soldater, mens de tre øvrige er civile.

Der er ifølge meddelelsen på regeringens hjemmeside "stærke indikationer" på, at en soldat står bag drabene. Soldaten er nu efterlyst.

I erklæringen fra regeringen hedder det, at "personlige motiver" menes at ligge bag nedskydningen.

Videre hedder det, at intet tyder på, at hændelsen kan sættes i forbindelse med et eventuelt kupforsøg i den tidligere portugisiske koloni eller er udløst af en fejde blandt narkobander.

Kap Verde, der ligger omkring 500 kilometer ud for Afrikas vestkyst og er en selvstændig republik, fører en intens kamp mod bander, som indsmugler kokain fra Sydamerika til Europa.

Der er ikke umiddelbart detaljer om drabene, men myndighederne har bebudet en pressekonference onsdag.

Politiet fandt ifølge de foreløbige oplysninger alle de 11 dræbte tirsdag. Det statslige tv siger, at en politimand fandt ligene midt på dagen. To af de civile ofre er spaniere, der var udstationeret som teknikere på den militære forlægning.

De dræbte er alle mænd i alderen mellem 20 og 51 år.

Politiet fandt ifølge Reuters senere en efterladt bil med otte kalasjnikov-geværer med ammunition. Det er uvist, om våbenfundet har forbindelse til drabene.

Regeringen har efter angrebet sat øgruppens sikkerhedsstyrker i forhøjet alarmberedskab ved den internationale lufthavn i hovedstaden Praia og ved øgruppens havne.

Kap Verde, som har status som udviklingsland, har fået international ros for politiske og økonomiske reformer. En ny regering blev indsat fredag i sidste uge efter et valg i marts. Den nye regering lovede ved indsættelsen at intensivere kampen mod kriminalitet og narkotikasmugling.

Fordelt på ti øer bor der omkring 500.000 mennesker i Kap Verde.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.