Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

11 dræbt og otte kidnappet i formodet Boko Haram-angreb

I et angreb i det nordlige Cameroun har Boko Haram angiveligt brændt 30 huse af og dræbt 11.

11 personer har mistet livet, otte er blevet kidnappet og omkring 30 huse i en landsby i det nordlige Cameroun er blevet brændt ned til grunden i et angreb natten til fredag.

Den militante gruppe Boko Haram formodes at stå bag. Det oplyser personer fra hæren i Cameroun og de lokale myndigheder.

Cameroun ligger sydøst for Nigeria, hvor Boko Haram er mest kendt for at have opereret. Landsbyen, hvor angrebet har fundet sted, ligger tæt på grænsen til Nigeria.

Den pågældende landsby er placeret lidt ude for byen Kolofata, der gentagne gange har været udsat for selvmordsangreb fra Boko Haram.

Antallet af døde kan vise sig at være højere end 11, der er hærens opgørelse. Personen fra de lokale myndigheder sætter tallet til 15.

»Angrebet fandt sted omkring midnat. Boko Harams overfaldsmænd ankom. De satte ild til 32 huse. (De, red.) dræbte, plyndrede og traumatiserede indbyggerne,« siger personen fra de lokale myndigheder.

Han er ifølge Reuters anonym, fordi han ikke har tilladelse til at tale med medierne om sine oplysninger.

Kolofatas borgmester bekræfter, at der har været et angreb. Han oplyser, at han ikke kender til et dødstal.

Selv om Boko Haram oprindeligt stammer fra Nigeria har jihadistgruppen gennemført en lang række angreb i både Cameroun, Chad og Niger.

Især den nordlige del af Cameroun har været ramt af en række angreb langs grænsen til Nigeria i løbet af 2017.

De sidste otte år har Boko Haram dræbt mere end 20.000 mennesker og sendt 2,7 millioner på flugt.

Boko Harams overordnede mål er at oprette et kalifat.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.