Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

11-årig dreng død af svineinfluenza i Norge

En dreng fra Telemark, der blev indlagt før jul med svineinfluenza, døde torsdag aften på Rikshospitalet i Oslo.

NORGE: En 11-årig dreng fra Telemark, der før jul blev indlagt med svineinfluenza, døde torsdag aften på Rikshospitalet i Oslo. Det bekræfter læge Bjørnar Nyen i Porsgrunn Kommune over for norske VG Nett.

Den 11-årige dreng blev ifølge Telemarksavisa (TA) først indlagt på sygehuset i Telemark, men blev sendt videre til Rikshospitalet i Oslo, da hans tilstand blev forværret nogle dage efter juleaften. Drengens nærmeste familie er under sygdomsperioden blevet overvåget af sundhedspersonale, og ifølge TAs oplysninger har flere elever på drengens skole være syge med influenza, men der er i alle tilfælde tale om normal influenza, skriver ta.no.

Ifølge Bjørnar Nyen arbejdes der nu på at forberede elever, lærere og forældre på skolestarten efter nytår.

- Det er meget sjældent, at nogen dør af svineinfluenza-virus efter udbruddet i 2009. Virussen har samme risiko for at være farlig, men i dag er der mange flere, som har antistoffer i kroppen, og dermed bliver færre alvorligt syge, siger Bjørnar Nyen til vg.no.

Svineinfluenzaen H1N2 dukkede op i Mexico i april 2009, hvorefter den bredte sig til USA og videre rundt i verden. Fra juni det år betegnede WHO det som en pandemi, der ifølge vg.no først blev erklæret overvundet i august 2010.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.