Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

100.000 udenlandske statslige hackerangreb ramte Sverige i 2016

Svensk tv: På en måned kan der spores 10.000 aktiviteter fra statslige udenlandske angribere mod svenske mål.

Stockholm. Sidste år blev der registreret over 100.000 hackerangreb mod Sverige fra fremmede magter, oplyser Sveriges Television ifølge nyhedsbureauet TT.

- Der er sket en konstant øgning i angrebene, siger Anni Bölenius, som er informationschef ved det svenske forsvars radioanstalt, FRA, i en udtalelse til TT.

FRA er en af Sveriges mest hemmelige organisationer. Den har aldrig tidligere givet oplysninger om omfanget af hackerangreb mod Sverige udført af andre landes efterretningstjenester eller statsstøttede organisationer.

Fredrik Wallin er talsmand for FRA, og han siger i et interviewet med Sveriges Television, at der på en almindelig måned kan "spores 10.000 aktiviteter fra statslige udenlandske angribere mod svenske mål".

- Det er bevidste forsøg på at trænge ind i svenske computere. Vi har set fuldbyrdede angreb mod Sverige. Men vi oplyser ikke detaljer om, hvilke mål der er tale om, siger Anni Bölenius.

Hun tilføjer, at blandt andet svenske myndigheder, statslige selskaber og forsknings- og forsvarsindustrien er blevet ramt.

- Formålet med angrebene er at stjæle fortrolige informationer eller at bruge svenske computere til at angribe andre lande, siger hun.

Oplysningerne om hackerangrebene i Sverige kommer samtidig med, at der i USA er stærk fokus på efterretningsrapporter om, at Rusland stod bag cyberangreb, der havde til formål at forstyrre præsidentvalget i november.

Den kommende præsident, Donald Trump, siger, at "han accepter den kendsgerning, at i dette særlige tilfælde var det enheder i Rusland", som stod bag cyberangreb på Det Demokratiske Partis organisation.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.