Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

100 politifolk dræbt i Rio i år

Rio de Janeiro er en farlig arbejdsplads for politiet. 2017 kan blive et blodigt år for brasiliansk politi.

Politi og pårørende ved den 39-årige politimand Fabio Cavalcantes begravelse i Rio de Janeiro søndag. Han er betjent nummer 100, der er blevet dræbt i delstaten Rio de Janeiro i år. Scanpix/Apu Gomes
Politi og pårørende ved den 39-årige politimand Fabio Cavalcantes begravelse i Rio de Janeiro søndag. Han er betjent nummer 100, der er blevet dræbt i delstaten Rio de Janeiro i år. Scanpix/Apu Gomes

Rio de Janeiro. Brasiliansk politi begravede søndag betjent nummer 100, der er blevet dræbt i delstaten Rio de Janeiro i år.

Den 39-årige politimand Fábio Cavalcante blev dræbt lørdag i et af millionbyen Rio de Janeiros mest voldsplagede kvarterer, Baixada Fluminense.

Han var ikke i tjeneste, da bevæbnede mænd nærmede sig ham og skød ham mindst ti gange i hovedet.

Hans død ses som en del af den voldsbølge, der har ramt hele delstaten Rio de Janeiro og som også var årsag til, at brasiliansk politi var nødsaget til at indsætte ekstra betjente til at sørge for sikkerheden under De Olympiske Lege sidste år.

Sikkerhedseksperter er bekymret over det høje antal betjente, der foreløbig er blevet dræbt i år i Rio de Janeiro.

De er bange for, at 2017 er på vej til at blive det blodigste år siden 2006, hvor 153 politifolk mistede livet.

Statistikken understreger, at volden er stigende i Rio de Janeiro, som er blevet en farligere arbejdsplads for politiet. Langt flere betjente er blevet dræbt her end i andre - langt større - delstater som blandt andet São Paulo.

Myndighederne har i de seneste måneder erkendt, at dele af Rio de Janeiro i praksis styres af narkobander og kriminelle grupper.

Tusindvis af soldater er indsat for at hjælpe politiet med at opretholde sikkerheden, men heller ikke deres indsats har været nok til at lægge en dæmper på blodsudgydelserne.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.