Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

1.700 migranter sejler dagligt over Middelhavet til Europa

Flygtningestrømmen til Grækenland og Italien fortsætter trods milliardaftale med Tyrkiet, viser tal fra havet.

I årets første to uger er der kommet 23.664 flygtninge og migranter til Europa via søvejen til Italien og Grækenland, viser tal fra Organisationen for Migration (IOM).

Alene via Grækenland kommer dagligt omkring 1.700 migranter til EU, som i øjeblikket kæmper med at bremse folkestrømmen - blandt andet gennem en aftale med transitlandet Tyrkiet.

23.302 er kommet til Grækenland, og 362 er kommet til Italien.

Der har været flere kæntringsulykker, og 59 personer er omkommet siden nytår.

Adskillige migranter er reddet og bragt i land efter ulykker på Middelhavet. Mange forsøger at nå til Europa i både, der er fyldt til bristepunktet og ofte også uegnede til den form for transport.

EU indgik sidste år en aftale med Tyrkiet for en samlet sum af tre milliarder euro.

For de penge skal tyrkerne hjælpe med at bremse migranterne og i øvrigt tage sig godt af flere end to millioner syrere, som befinder sig i landet.

Den tyrkiske regering skal sørge for, at migranter, som ikke har ret til international beskyttelse, returneres til deres oprindelsesland hurtigst muligt.

Italien står ifølge det tyske nyhedsbureau dpa i vejen for implementeringen af EU-aftalen med Tyrkiet.

Det irriterer EU-Kommissionens formand, som står bag planen, og som langer ud efter medlemslandet.

Jean-Claude Juncker kan »ikke forstå Italiens tilbageholdenhed, når det kommer til medfinansiering af syriske flygtninge i Tyrkiet,» skriver dpa.

Et af hans argumenter lyder, at Italiens modstand kan skade EU's troværdighed. Aftalen blev indgået på et topmøde med Tyrkiet sidste år.

Juncker langer ud efter den italienske premierminister, Matteo Renzi, for at "kritisere og svine kommissionen til på hvert et gadehjørne".

- Jeg forstår ikke, hvorfor han gør det, siger kommissionsformanden om Renzi.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.