Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eldrup forsøgte at forfremme Barylen

Parløb. Så sent som sidste år forsøgte den nu fyrede koncern-chef i DONG Energy, Anders Eldrup, at forfremme sin nære medarbejder. Det blev dog forpurret.

Som tak for deres mangeårige samarbejde forsøgte DONG Energys nu fyrede koncernchef Anders Eldrup sidste år at forfremme sin nære medarbejder Jakob Baruël Poulsen også kendt som »Barylen« fra underdirektør til posten som koncerndirektør for vindmølleområdet i energiselskabet. Det erfarer Berlingske Business.

Dermed står det klart, at de to hovedpersoner i den eskalerende DONG-skandale havde et endnu tættere forhold, end det hidtil har været fremme.

Forfremmelsen blev dog forpurret, og da den daværende chef for afdelingen Generation og Renewables, Niels Bergh-Hansen, gik på pension 1. oktober 2011, rykkede Thomas Dalsgaard op i koncerndirektionen i stedet.

Anders Eldrup og Jakob Baruël Poulsen lærte hinanden at kende, da en ung Poulsen kom til Finansministeriet, hvor Eldrup på daværende tidspunkt var departementschef. Siden tog Anders Eldrup den dygtige økonom med over i DONG, hvor de siden har kørt energiselskabet i et tæt parløb. Et parløb, som Anders Eldrup altså havde håbet kunne blive endnu tættere ved at forfremme Jakob Baruël Poulsen til en post i koncerndirektionen. I stedet for forfremmelsen fik Jakob Baruël Poulsen ifølge Business’ oplysninger en række meget lukrative tillæg til sin kontrakt, som i gennemsnit blev genforhandlet hvert halve år med yderligere bonusser til følge.

De helt særlige forhold for Jakob Baruël Poulsen har skabt furore de seneste dage, og Berlingske Business kan i dag fremlægge detaljer fra »Barylens« omdiskuterede ansættelseskontrakt. Kontrakten, som bestyrelsesformand Fritz Schur under onsdagens pressemøde brugte som det direkte argument for at fyre Anders Eldrup.

DONGs tidligere koncerndirektør Anders Eldrup har ikke ønsket at kommentere sagen.B

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.