Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kokken, tyven og ministeren

En københavnsk kok greb tyv på fersk gerning og holdt ham fanget under stor tumult på Nørrebro. Trods to opkald til 112 ville politiet ikke komme. Få gader derfra var politiets øverste ledelse på charmeoffensiv.

Alan Pedro Petersen, Belotta & Ko på Universitetets Studenter-Gymnastik, ringede forgæves til politiet, da han fangede en tyv.
Alan Pedro Petersen, Belotta & Ko på Universitetets Studenter-Gymnastik, ringede forgæves til politiet, da han fangede en tyv.

Sommetider væver helt adskilte og tilsyneladende tilfældige begivenheder deres tråde sammen til et tæppe med et forbløffende motiv. I forgårs skete det på det bandeplagede Nørrebro.

Danmarks øverste politichefer mødte beboerformand Muhammed Aslam i Mjølnerparken og fortsatte derefter til Nørrebro Lokalpolitistation. Mens de var ved at sige farvel her, kæmpede en københavnsk kok få gader derfra med en tyv – uden at kunne få hjælp fra politiet trods to opkald til 112.

Hændelsesforløbet

Torsdag klokken 11, Mjølnerparken, Nørrebro: Justitsminister Brian Mikkelsen (K), politidirektør Hanne Bech Hansen og chefkriminalinspektør Per Larsen møder formanden for beboerforeningen i Mjølnerparken 30 og får en rundvisning. Beboerne skal ikke være i tvivl om, at politiet er der for dem i et kvarter, plaget af skyderier. Det handler om tryghed, lov og orden.

»Vi kan ikke have en situation, hvor folk føler sig utrygge,« siger Brian Mikkelsen, omgivet af journalister, som noterer hvert et ord.

Politidirektør Hanne Bech Hansen efterlyser større meddelsomhed fra beboerne.

»Det er utroligt vigtigt, at beboerne kender os herude i området, sådan så de stoler på os og tør komme med de oplysninger, de har.« Derefter begiver politicheferne sig over På Nørrebro Nærpolitistation, hvor de efter planen skal briefes til 13.45.

Klokken 13.27, kantinen i Universitetets Studenter-Gymnastik, Nørre Allé 51, Nørrebro: Alan Pedro Petersen griber telefonen og ringer 112. Kokken har fanget en tyv i USGs kantine på Nørre Allé – få gader fra nærpolitiet på Nørrebro, hvor politicheferne sidder i møde. Manden er udlænding og taler engelsk, Alan beder ham forholde sig i ro, mens han ringer efter politiet. Det er ikke første gang, kokken har taget ham i at stjæle i kantinen. Men det er første gang, at han har fået fat på ham. Pludselig prøver tyven at stikke af. Han styrter ned ad en trappe og mod udgangen. Kokken indhenter tyven på trappen, lægger ham ned og tager førergreb på ham. Tyven stritter imod, råber og skriger og sparker voldsomt ud med benene. Ved foden af trappen får Alan den besked, at politiet ikke har tænkt sig at komme. Sagen er simpelthen for lille. »Jeg er opdraget til, at man holder fingrene væk fra andre folks ting og betaler for sine varer. Jeg er også opdraget til at ringe til politiet, hvis andre folk ikke kan finde ud af det,« siger Alan Pedro Petersen.

Afvist på ny

Klokken 13.29: Martin Bech Hansen – IT-ansvarlig hos USG – hører tumulten. Han løber ud fra sit kontor, hvor en studerende hjælper kokken med at holde tyven. Han kæmper så voldsomt imod, at de er tre mand om at holde ham. Martin Bech Hansen indvilger i at holde tyvens ben, da han får historien om de gentagne tyverier og hører, at der er ringet til politiet. Alan Pedro Petersen ringer for anden gang til politiet. Igen ringer han 112. »Politiet afviser stadig at komme. Der er ikke noget at gøre. Jeg skal bare lade manden gå. De siger, at tyveriet vedrører for lille et beløb. Det gør mig virkelig vred. Hvad vil de have, at jeg skal gøre – skal han bare have lov til at stjæle fra mig?« spørger Alan Pedro Petersen. Martin Bech Hansen er lige så frustreret. »Så snart det gik op for tyven, at politiet ikke ville komme, faldt han helt til ro. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han stjæler igen. Han ved jo, at politiet ikke gider komme.« Han kalder politiets svigt »helt grelt« og tilføjer, at tyven fuldendte dagen ved at vise falsk ID.

Klokken ca. 13.30, Nørrebro Nærpoliti, Nørrebrogade: Justitsminister Brian Mikkelsen (K) afslutter ifølge sin pressetalsmand sit møde hos Nørrebro Nærpoliti og opnår fin dækning i aviserne dagen efter.

Klokken ca. 13.35, Universitetets Studenter-Gymnastik, Nørre Allé: Kokken Alan Pedro Petersen og Martin Bech Hansen slipper den udenlandske mand, som bliver helt rolig, da det går op for ham, at politiet ikke har tænkt sig at anholde ham. Da kokken slipper ham, truer han Alan Pedro Petersen på engelsk: »Jeg husker dit ansigt.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.