Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
80 år 20. juli

Viljefast avismand på vej mod nye mål

Nils Thostrups fornemme karriere i pressens øverste ledelseslag krones nu – på golfbanen.

Nils Thostrup afsluttede sin karriere i bladverdenen af med chefposten på det nyfusionerede Jyske­Vestkysten. Privatfoto
Nils Thostrup afsluttede sin karriere i bladverdenen af med chefposten på det nyfusionerede Jyske­Vestkysten. Privatfoto

Ved det yderste hav ude vestpå har en af dansk presses mest velfunderede og viljefaste personer, den verdens- og livskloge Nils Thostrup, fundet sin blivende ankerplads efter at have tilbragt sine 46 aktive nyhedsår i seks bladhuse landet over – hovedsagelig på chefposter.

Fra Havbakken i Hjerting ved Esbjerg har den i morgen 80-årige naturaliserede vestjyde brugt sine seniorår til at beskrive, hvad der er sket på den hjemlige mediefront - og i den kinesiske smeltedigel. Samt som kultur- og erhvervskyndig forestået en vellykket aktivering af bymidterne i den store kommune.

Født i København som søn af en restauratør lå det lige for, at han som 16-årig realist ville i lære som kok. Forældrene sagde nej – men blev nødt til at sige ja til næste forslag, journalistisk mesterlære. Det blev til Svendborg Avis, Fyens Stiftstidende og Aalborg Amtstidende, inden Thostrups ledelsesgen fik aføb i 27 manddomsår på Jyllands-Posten, hvor han nåede toppen som ansvarhaven­de chefredaktør og adm. direktør.

Da bestyrelsen i 1992 mente, at Thostrup skulle dele ledelsen med Jørgen Schleimann, TV 2s afgående chef, drejede Thostrup om på hælen med John Waynes ord til de efterladte: »A man’s gotta do, what a man’s gotta do«. Sådan er han, viljefast reaktion.

Som udenrigsredaktør på Berlingske kunne han fortsætte sin interesse for at gå i dybden med Kina og skrive bøger. Da koncernens dengang medejede regionalavis, JydskeVestkysten, manglede en topchef, drog han atter vestpå, som en viljefast mand må gøre, når situationen kræver det. Det blev til seks gode år, hvor han fik givet fusionsavisen regional identitet.

En golfspillende pensionisttilværelse ventede, men pokker tog tiden i form af de mange opgaver, han påtog sig. For et par år siden droslede han helt ned – NU gjaldt det med stor viljefasthed golfen.

»Det mærkelige er, at jeg i år pludselig er kommet ned på handicap 26, dét havde jeg aldrig drømt om.«

Er det viljestyrken igen?

»Nej, rent held!«

Fødselsdagen markerer han senere privat med børn, børnebørn og Grete, sin journalist­uddannede hustru og sparringspartner gennem 56 år.

Hun kvitterer smilende for hans specielle indsats:

»Ganske vist blev han ikke kok, men han har lært mig at lave mad.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.