Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
75 år

Utrættelig advokat

Mogens Skipper-Pedersen har sat et markant præg på den danske advokatstand og er en international kapacitet inden for voldgiftsret. 15. Januar fylder han 75 år.

Mogens Skipper-Pedersen.  Foto: Thomas Tolstrup
Mogens Skipper-Pedersen.  Foto: Thomas Tolstrup

Da Mogens Skipper-Pedersen tilbage i 2007 forlod posten som partner i landets største advokatfirma, Kromann Reumert, på grund af sin alder, var det ikke for at hellige sig livet som pensionist.

Tværtimod startede han sammen med sin kollega Jan Erlund en helt ny virksomhed, Copenhagen Chambers, i ØKs gamle hovedsæde i Asia House på Østerbro. Virksomhedens speciale er voldgiftsret, som Mogens Skipper-Pedersen i særlig grad har specialiseret sig i, gennem sin godt 45-årige karriere.

Den driftige advokats passion for sit fag er da heller ikke til at tage fejl af. Siden Mogens Skipper-Pedersen efter en periode i Justitsministeriet i 1973 blev ansat i advokatfirmaet Erik Münter - der senere blev til Kromann Reumert - har han specialiseret sig i voldgiftsret, hvor han i dag anses som en international kapacitet. Blandt andet blev han i 2012 udpeget af Udenrigsministeriet til ICSIDs voldgiftsdommerpanel (International Centre for Settlement of Investment Disputes). Han har ofte fungeret som ene voldgiftsdommer og formand i danske og internationale voldgiftssager og var i en årrække Danmarks repræsentant i International Bar Association Council, ligesom han var medlem af Advokatrådet.

I Danmark blev Mogens Skipper-Pedersen et mere kendt ansigt i den bredere offentlighed dels i forbindelse med Nordisk Fjer-skandalen, hvor han fungerede som kurator, og dels med salget af TDC til en række kapitalfonde i 2006. Her fungerede han som dirigent på generalforsamlingen, en funktion som også en lang række andre børsnoterede selskaber har efterspurgt ham til de sidste 15 år. Han har desuden et stort kendskab til lufthavnsprivatiseringen på grund af sin rolle som advokat for Københavns Lufthavn. Her mødte han i øvrigt sin kone, Merete Rønde.

De senere år har Mogens Skipper-Pedersen især været kendt som »oprydder« i krakkede banker efter i finanskrisen 2008. Hans ekspertise er blevet brugt flittigt i forbindelse med undersøgelser af blandt andet Roskilde Bank, EBH Bank og Fionia Bank samt flere andre. Advokatundersøgelser, som han har gennemført sammen med sin kollega, Henrik Stenbjerre.

Mogens Skipper-Pedersen er gift med netværksdirektør Merete Rønde. De har tilsammen fire voksne børn samt fire børnebørn. Familien ynder at rejse til New York, hvor hans datter og tre børnebørn bor. Netop New York har Mogens Skipper-Pedersen et særligt forhold til, da han som ung studerede jura på New York University. Udover rejser går fritiden med golf, klassisk musik og bridge. Fødselsdagen fejrer han under private former.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.