Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år

Tjenereleven er blevet hotelkonge

Allan Agerholm kom i tjenerlære i hjembyen Silkeborg og styrer i dag Bella Center-koncernen med 2.000 ansatte, tre store hoteller og mursten for milliarder. 10. januar fylder han 50 år.

Allan L. Agerholm er direktør for den samlede Bella Center-gruppe.      Foto: Betina Garcia
Allan L. Agerholm er direktør for den samlede Bella Center-gruppe.      Foto: Betina Garcia

Skoleeleven Allan Agerholm fik for mere end tre årtier siden fritidsjob på Hotel Impala i hjembyen Silkeborg, og tjansen dér har ledt til, at han i dag står i spidsen for Bella Center, landets formentlig største koncern udi kongresser og hoteller.Morgendagens runde fødselar kom efter skoletiden i lære som tjener og fik endda sølvmedalje. I 1986, som kun 21-årig, blev han medejer af det lille Hotel Danica i Horsens, vel nok som landets yngste hotelvært.Og hoteller skulle vise sig at blive levevejen, dog med en kort afstikker inden for storkøkkener og engroshandel med fødevarer.

1997-2000 havde han chefjob i den britiske Thistle-hotelkæde og fik undervejs taget en MBA-grad i London, og i 2000 blev han ansat i Hilton-kæden, hvor han i årene 2004-2007 var chef for hotellet ved lufthavnen i Kastrup.

I efteråret 2007 rykkede han nogle få kilometer vestpå som chef for Crowne Plaza Copenhagen Towers i Ørestad, hotel- og kontorkomplekset, som ved regeringsforhandlingerne i 2011 skulle blive landskendt som Det Sorte Tårn.

Et par år senere blev Crowne Plaza-ejeren, investeringsselskabet Solstra, også storaktionær i Bella Center og lagde de to virksomheder sammen. Og da »Mr. Bella Center«, den mangeårige kongrescenterdirektør Arne Bang Mikkelsen, samtidig gik på pension, blev Allan Agerholm chefen for det hele.

Med Solstra i ryggen er den sammenlagte koncern vokset: I november købte Solstra Marriott-luksushotellet ved den københavnske havnefront, Crowne Plaza udvides til sommer med en stor kontorudbygning, og ved Bella Center-komplekset er der omfattende byggeplaner om blandt andet boliger.

Den ekspanderende hotel- og kongreskoncern har samtidig skiftet navn til BC Hospitality Group og har en omsætning på en lille milliard kroner og 2.000 ansatte, hvoraf 550 er fastansatte. Gæstfrihedsgruppen ejer eller driver københavnske ejendomme for en god håndfuld milliarder: Hotellerne Crowne Plaza, Marriott og Bella Sky, det store Bella Center-kongres- og messeanlæg samt Forum-hallen på Frederiksberg og masser af kontorkvadratmeter til udlejning.

Med topposten i den store og voksende BC-koncern er Allan Agerholm kommet mere i søgelyset, for eksempel da Berlingske Business i efteråret satte kritisk lup på de oplyste besøgstal fra den modemesse, BC-gruppen også omfatter. Her måtte Agerholm love bod og bedring og efterlyste samtidig bedre samarbejde i modebranchen for at fastholde København som vigtig messeby.

I efteråret trak han sig fra bestyrelsen af turistfremmeenheden Wonderful Copenhagen, hvor direktion og ledelse var kommet under beskydning på grund af især de store underskud ved Melodi Grand Prixet i de gamle B&W-haller. For få dage siden lød det dog, at direktøren og næsten hele bestyrelsen stopper, og om muligheden for et comeback siger Allan Agerholm nu: »Man skal aldrig sige aldrig.«

Mere klar er bekræftelsen på, at han fortsat tager sig tid til at engagere sig i brancheforeningen Horesta, hvor han er næstformand og samtidig lokalformand for hovedstaden:

»Jeg er god til at prioritere og delegere tingene. Det er vigtigt at engagere sig, og turismens vilkår er afgørende for min forretning.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.