Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
70 år 15. juni

Store bakkenbarter og bizart tøj

Noddy Holder, forsanger i glamrock-bandet Slade, fik nok efter 25 år. 15. juni fylder han 70 år.

Neville (Noddy) Holder modtog en CBE af prins Charles i 2000. Med sig havde han sin dengang fem-årige søn, Django. Foto: Scanpix
Neville (Noddy) Holder modtog en CBE af prins Charles i 2000. Med sig havde han sin dengang fem-årige søn, Django. Foto: Scanpix

I 1970erne søgte man mere efter ekstrmerne end det glatte velpolerede. Eller nogle gjorde, og i musikken gav det sig f.eks. udtryk i glam-rockgruppen, Slade, der turnede med mærkelige frisurer, bizart tøj og ikke mindst iørefaldende melodier, der blev afgivet under fuld tryk af forsangeren, Noddy Holder eller Neville som er hans rigtige navn. Noddy er et øgenavn, der visse steder i Storbritannien bruges om et gummiagtigt materiale, der reducerer fødselsraten.

Numrene fra Slade hørte tiden for meget til for at blive egentlige klassikere, selv om de var store i sin tid. Men helt glemt er deres musik ikke, f.eks. har de fleste vel hørt deres julesang, »Merry Xmas Everybody« fra 1973, og den kan man godt kalde en klassiker. Den røg faktisk direkte ind på førstepladsen på den britiske hitliste, og er det ikke originalen, man får serveret til jul, så er det en af de kopier, der er fremstillet af andre grupper siden.

Stadig aktiv – men ikke i Slade

I 1970erne var Slade en sand hitmaskine med numre som »Everyday« and »How Does It Feel?«. I deres 25 årige karriere nåde de at udgive 21 singler og 15 albums. Oprindeligt spillede Noddy Holder i flere bands inden han kom til bandet, The ’NBetweens, der senere udviklede sig til Slade.

Nu fylder Noddy Holder 70 år, og de særdeles kraftige røde bakkenbarter er forlængst blevet grå, men Holder selv har på sin vis holdt sig på toppen. Han har medvirket fast i mange både radio- og TV-shows, og han har ovenikøbet spillet med i TV-serier.

Han har ikke holdt fingrene væk fra musik, men været producer på en del, han har fortsat i det små med at skrive sange, men ellers overholdt sit eget ønske om at prøve noget nyt og ikke være medlem af et rockband, som han sagde, da han udtrådte af Slade i forbindelse med bandets 25 års jubilæum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.