Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spillende træner med fokus på mennesker

Kemp & Lauritzen-topchef Allan Lindhard Jørgensen beskrives som en direktør med oprigtig interesse og omsorg for sine medarbejdere. At han landede i byggebranchen er dog lidt af en tilfældighed.

Det var byggeriet af eget hus, der førte Allan Lindhard Jørgensen til en karriere i entreprenørbranchen, hvor han siden 2007 har været administrerende direktør i Kemp & Lauritzen. PR-foto
Det var byggeriet af eget hus, der førte Allan Lindhard Jørgensen til en karriere i entreprenørbranchen, hvor han siden 2007 har været administrerende direktør i Kemp & Lauritzen. PR-foto

Da Allan Lindhard Jørgensen, der 16. april fylder 50, i 1989 besluttede sig for at bygge et parcelhus med sin hustru, skete det med ryggen mod muren. At igangsætte sit eget husprojekt under kartoffelkuren var bestemt ikke hverdagskost i en tid, hvor byggeriet på det nærmeste stod stille. Han og fruen var dengang unge og fattige, så de måtte selv iføre sig arbejdstøjet og tage aktiv del i husbyggeriet, så den økonomiske plan kunne holde vand.

Allan Lindhard Jørgensen viste sig at være så dygtig til at lede og dirigere sine venner og bekendte under byggeriet, at typehusfirmaet bag projektet, Eurodan, efterfølgende tilbød ham en chefstilling, og siden har han befundet sig i entreprenør- og byggebranchen.

For den nuværende Kemp & Lauritzen-direktør handler byggeri om at få mennesker til at fungere sammen. Det var den mission, der blev vækket i ham, da han i 1989 indledte sit eget lille byggeri – og det har været den røde tråd for ham lige siden.

Allan Lindhard Jørgensen tiltrådte som direktør i Kemp & Lauritzen i januar 2008 og har siden formået at styre den store VVS og ventilationskoncern sikkert gennem årene med finanskrisen, der lammede byggeriet.

Siden har han positioneret Kemp & Lauritzen til at indtage rollen som landets største teknikentreprenør med knap 2.000 ansatte over hele landet.

I 2013 blev selskabet dog igen ramt af store vanskeligheder, da en hård vinter, et generelt dyk på installationsmarkedet og ikke mindst konkursen hos entreprenørvirksomheden Pihl & Søn for alvor trak tænder ud. Kemp & Lauritzen havde arbejdet sammen med den nedsmeltede ingeniørkoncern i flere årtier og var nært forbundet med selskabet i en lang række projekter.

I den situation måtte Allan Lindhard Jørgensen for alvor vende tilbage til sin økonomiske barndomslære fra revisorstudiet. Det handlede i udpræget grad om at prioritere og skabe overblik under den lidt forsimplede overskrift: Der er nogen, der har væltet myretuen, nu gælder det om at få styr på tropperne igen.

Han fik styr på tropperne igen i en situation, hvor krakket i Pihl & Søn dog aldrig var en trussel mod Kemp & Lauritzens eksistens, og det lykkedes det år selskabet at lande et lille overskud på 1,5 mio. kr. før skat trods de vanskelige vilkår.

Når Allan Lindhard Jørgensen ikke har travlt med direktørjobbet hos Kemp & Lauritzen, ynder han at tage sin familie med på skiferie til Schweiz, hvor familien har en feriebolig.

Fødselsdagen bliver fejret med en reception 17. april kl. 14-16 i Kemp & Lauritzens hovedsæde i Albertslund.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.