Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
40 år

Sølvsmed med egen kunstner-filosofi

Sidsel Dorph-Jensen, designer, sølvsmed, Aarhus, fylder 40 år 10. marts.

Foto: Camilla Hey
Foto: Camilla Hey

Sidsel Dorph-Jensen har siden 2003 haft eget atelier og værksted i Aarhus. Hun har boet næsten ti år i udlandet, først i Stockholm, hvor hun startede sin uddannelse på Konstfack University of Arts, Crafts & Design, siden i London, hvor hun færdiggjorde uddannelsen på Royal College of Art og startede som selvstændig. Hun er for øvrigt Associate member af the Worshipful Company of Goldsmiths i London.

Siden 2011 har hun undervist i kreativ markedsføring og forretningsudvikling for kunsthåndværkere. Hendes største mål er at aflive myten om den sultne kunstner og hendes filosofi er, at man som kunstner skal se markedsføring som et kreativt formidlingsværktøj i stedet for, som så mange kreative, at være »bange« for det. Med det som udgangspunkt har hun opbygget sit sølvsmedevirke og det er den filosofi, hun nu giver videre til andre kunstnere og kunsthåndværkere via online kurser og mentorskabs-grupper.

Hendes mission er, at fremtidens kunstnere vil gøre brug af deres naturlige kreative tankegang til at formidle deres budskab åbent og ærligt, for derigennem at skabe en større forståelse og mere værdi for deres kunder.

Hun har modtaget en lang række priser og legater, bl.a. Statens Kunstfonds Arbejdslegat, Nationalbankens Jubilæumsfond og i 2011 Karl Gustav Hansen Prisen - Årets Sølvsmed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.