Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
40 år

Smed levende dværghøns i protest

Socialdemokratiets folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil har arbejdet hårdt for samfundets mest socialt udsatte. 17. januar bliver hun 40 år.

Folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil fylder 40 år. Foto: Claus Bech/Scanpix 2016
Folketingsmedlem Pernille Rosenkrantz-Theil fylder 40 år. Foto: Claus Bech/Scanpix 2016

Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, formand for undervisningsudvalget og socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, har de senere år arbejdet for bedre forhold for anbragte børn, psykisk syge og sårbare og for de ansatte på landets bosteder.

Nu fylder hun 40 år.

Allerede i gymnasietiden på Vestre Borgerdyd Gymnasium, nu Københavns åbne Gymnasium, var Pernille Rosenkrantz-Theil politisk engageret.

Her var hun aktiv i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, hvor hun blandt andet var med til at kaste levende dværghøns ned i folketingssalen fra tilhørerlogen i protest mod nedskæringer på uddannelsesområdet.

Hun blev for første gang valgt til Folketinget i 2001 for Enhedslisten i Fynts Amtskreds, efter at have været midlertidigt medlem for selvsamme parti i 1999. I 2003 fik hun en bachelor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Samme år kastede to venstrefløjsaktivister rød maling på tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og tidligere udenrigsminister Per Stig Møller i protest mod Irak-krigen, hvor det efterfølgende kom frem, at aktivisterne var Rosenkrantz-Theils gæster på Christiansborg.

I mange år støttede hun op om aktionen og udtalte, at »det kunne ligeså godt have været mig«. Først i 2013 – ti år efter og et skift fra Enhedslisten til Socialdemokratiet – beklagede hun sin støtte til aktivisterne over for Jyllands-Posten.

Efter en pause i Folketinget i valgperioden 2007-2011, hvor hun arbejdede som ledelseskonsulent for 3F, blev hun valgt til Folketinget for Socialdemokratiet i 2011 og genvalgt i 2015.

Hun bor sammen med sin kæreste, fire sammenbragte børn og en plejesøn i København. Hun er vokset op i Korsør, men har boet i hovedstaden i de seneste 23 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.