Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
70 år 5. marts

Popmusikkens fortæller

Jørgen de Mylius har spillet musik i DR i mere end 50 år.

Jørgen de Mylius bliver 70 år 5. marts..
Jørgen de Mylius bliver 70 år 5. marts..

Når den 16-årige Jørgen de Mylius fra Frederiksberg hørte radio, blev han irriteret over, at datidens musikværter var så dårlige til at udtale musikernes navne. Unge Mylius lyttede til Radio Luxembourg og vidste, hvordan det skulle lyde. Og hvad han ikke fik af viden fra Radio Luxembourg, fandt han frem til ved at købe engelske musikmagasiner.

Han sendte en klage til Danmarks Radio, og de bød ham indenfor. Allerede ugen efter havde han sit eget radioprogram. Ledelsen i DR mente, at den slags musik – pigtrådsmusik – var et overgangsfænomen, men Mylius og musikken har været en del af DR siden.

Stemmen er måske blevet en smule dybere, men alt serveres stadig med den samme begejstring, som da han begyndte. Det er også lykkedes for ham at blive ved med at ligne den teenager, der i sin tid trådte ind i Radiohuset.

Da han startede, var den musik, han spillede, ikke ligefrem et hit hos alle, og det var mest ungdommen, der lyttede. I dag kan man sige, at meget af den musik har fulgt Jørgen de Mylius gennem årene, hvor han stadig spiller nogle af de numre, der var nye, da han selv var det. Men der har også hele tiden været plads til nyt.

I 1977 kom Mylius til TV, hvor han blandt andet var med til at relancere Melodi Grand Prix i 1978, der havde haft en lang pause i Danmark, og det blev mere eller mindre et skæbnefællesskab mellem musikken og manden. Hele 11 gange var han vært og tilrettelægger af det danske Melodi Grand Prix, og 24 gange var han kommentator ved den europæiske finale.

Det kan nærmest ikke lade sig gøre at nævne alle de forskellige musikudsendelser, han har stået bag gennem tiden, men det er da værd at nævne, at 70-års fødselsdagen ikke medfører tavshed fra Mylius. Han har en times Hithouse hver dag på DR P5 kl. 18-19, og derudover præsenterer han en del portrætter på kendte musikere og optræder rundt i landet som DJ, fordragsholder og konferencier.

Det er ikke kun i radio og TV, at Jørgen de Mylius har brugt sin tid. Han har skrevet tekster til masser af sange, han har skrevet biografier om f.eks. Cliff Richard, Elvis Presley, Jodle Birge og om Dansk Melodi Grand Prix.

Jørgen de Mylius har været gift med grafikeren Jytte de Mylius 1975-1995. De har sammen børnene Louise, Sofie og Oliver. I 2003 giftede han sig med tandlæge, Inger Diers (nu Inger de Mylius), som han har døtrene Rose og Camill med samt Ingers datter, Claudia. Inger de Mylius er ejer af Frederiksberg Tandklinik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.