Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år 30. april

Kronprins i Novo

Jakob Riis er en af favoritterne til at overtage topposten i Novo. 30. april fylder han 50 år.

Jakob Riis, direktør i Novo Nordisk. Foto: Nils Meilvang
Jakob Riis, direktør i Novo Nordisk. Foto: Nils Meilvang

Da Novo Nordisk for et år siden pludselig annoncerede, at den daværende vicedirektør Kåre Schultz forlod den øverste ledelse, begyndte spekulationerne straks om, hvem der mon så skal afløse Lars Rebien Sørensen, når han senest i 2019 forlader jobbet som øverste leder for koncernen.

Et navn gik – og går – igen, når analytikere og kommentatorer skal pege på en Novo-kronprins: Jakob Riis.

Riis er medlem af direktionen for Danmarks næststørste virksomhed og har ansvaret for marketing samt det overordnede ansvar for salget i Kina, Japan og Korea. Novos bestyrelsesformand, Göran Ando, har flere gange sagt, at man foretrækker en intern kandidat, når Rebiens afløser skal findes, og sammen med direktions-kollegaen Lars Fruergaard Jørgensen tippes Jakob Riis som favorit til at blive øverste chef.

Som uddannet forstkandidat har Riis en lidt atypisk uddannelse for en topchef i medicinalbranchen. Han har desuden en ph.d. i økonomi og statistik, og kom til Novo i 1996, hvor han siden er steget i graderne. Undervejs mod toppen har han været salgschef i Pittsburg og marketingdirektør i Japan, inden han i 2005 blev udnævnt til direktør for international marketing. I et stort interview med Berlingske Business i 2012 fortalte han, at han trives med det pres, der ligger på en topchef i en stor virksomhed.

»Jeg tror, det er en meget personlig ting, om presset rammer én på en forkert måde, eller om det bare stimulerer én til at være koncentreret og holde fokus på de rigtige beslutninger.«

Allerede dengang blev han nævnt som en mulig øverste leder for Novo, spekulation som han elegant snoede sig udenom ved at bemærke, at han »trives umanerlig godt« med sin daværende jobbeskrivelse, og at han ikke kunne ønske sig det bedre. Med Schultz’ exit sidste år blev Riis’ indflydelse udvidet markant, og mon ikke han også trives godt med det?

Jakob Riis er gift og har tre børn i alderen 10-17 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.