Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år 31. maj

Kagekonen der får ting gjort

Marianne Stagetorn Kolos kan det med kager, og så er hun Københavns største Nik & Jay-fan.

Marianne Stagetorn Kolos overtog La Glace, da hun var 21 år. Foto: Søren Bidstrup
Marianne Stagetorn Kolos overtog La Glace, da hun var 21 år. Foto: Søren Bidstrup

Hvad gør man, hvis man har en stor omgangskreds, et tæt forhold til sin familie, fylder rundt og gerne vil fejre det, men bliver helt ærgerlig ved tanken om, at man ikke får talt med alle gæsterne, hvis man holder en traditionel stor fest? Marianne Stagetorn Kolos har holdt 13 middagsselskaber hjemme i lejligheden tæt på Nyhavn, så hun kunne tale med alle sine gæster. Hver middag med nye gæster, men samme koncept, suppe, fisk og kage. Quiz undervejs, så gæsterne kunne lære værtinden bedre at kende.

På selve dagen mødes alle gæsterne fra alle middagsselskaberne så sammen med deres børn og holder fest i Lille Vega.

For de fleste ville det lyde som en sjov ide, men også lidt uoverskuelig. Men ikke for Marianne Stagetorn Kolos, for sådan er hun altid. Hun lægger store planer, men hun fører dem også ud i livet, og hun gør sig umage med at få så meget som muligt ud af sit liv. Hun får ting gjort. Hun arrangerer og inviterer og ordner. En af hendes nære venner blev gift på hendes fødselsdag, og da parret kom ud af kirken, sagde hun »skal vi ikke aftale, at I fejrer jeres bryllupsdag hvert andet år og min fødselsdag hvert andet?« Så var det aftalt. Så var det klaret.

Som 21-årig købte hun La Glace af sin mor og gik i konditorlære, så hun vidste, hvad hun talte om, og da hun havde fået sine tre børn, besluttede hun sig for, at der skulle ske lidt mere med La Glace.

Hun gjorde to af stedets ansatte til ledere, Lars i konditoriet, Malou i forretningen, ud fra ideen om, at man ikke kan give fremmede La Glace-DNA.

For at arbejde på stedet skal man holde af det – og af sine kolleger, som man hilser på med navn, ikke bare et sjusket hej hej.

For på La Glace skal gæsterne have en fornemmelse af, at ingenting for alvor ændrer sig. Det kan godt være, at verden raser udenfor, men indendørs er der altid sportskage og varm chokolade i sølvkander og kagedamer og kagepiger i grønne forklæder, der tilbyder en kop mere.

Det kan godt være, at butikken langsomt ændrer sig – og såmænd også at den sidste år blev udvidet – men det går så langsomt, at kunderne ikke opdager det. De læner sig bare tilbage i et trygt knus af flødeskum og kagecreme.

Hun er gift med Peter Kolos, som hun har kendt siden hun var 15, de har tre børn, der alle er blevet studenter, og som er i gang med at finde ud af, hvilken karriere de vil forfølge. Parret har en lejlighed i Sydfrankrig og et kolonihavehus på Amager, købt, så børnene kunne se, at livet kan leves andre steder end på parketgulvene. Hun er byens største Nik & Jay fan og køber altid billetter til deres koncerter i stort antal (rekorden er 26), som hun giver i gave, så hun får set sine venner og deres børn i nye konstellationer.

For hvis man bare tager sig sammen, kan man nå en del.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.