Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år 26. juni

Internet-pioner

Rune Bech er i dag leder af Jazzhus Montmartre i København, men kan se tilbage på en tid som journalist og siden digital pioner i Danmark.

Rune Bech, stifter af bl.a. Netdoktor, fylder 50 år i morgen. Privatfoto
Rune Bech, stifter af bl.a. Netdoktor, fylder 50 år i morgen. Privatfoto

Da de polske kommunister i august 1989 opgav magten og udskrev frie valg, var Rune Bech den eneste danske journalist i Warszawa, så den 23-åriges reportager over flere dage til både TV 2 og Jyllands-Posten bragte ham kort efter stillingen som Politikens første udenrigskorrespondent i Østeuropa, hvor han dækkede de historiske omvæltninger. Siden var han frem til 1997 Politikens korrespondent i London og blev udenrigsjournalist på TV 2 Nyhederne.

I 1998 tog han orlov for at arbejde med det endnu uudforskede internet og stiftede sammen med gymnasievennen og lægen Carl J. Brandt sundhedstjenesten Netdoktor, som i dag findes i ni europæiske lande. De solgte selskabet i 2001, og Rune Bech rykkede til TV 2 på Kvægtorvet i Odense som digital redaktør. Her stod han i seks år for tv2.dk og – i 2004 – for lanceringen af TV 2s netabonnementstjeneste i samarbejde med Egmont og Nordisk Film.

I 2007 genoptog han sammen med Carl J. Brandt iværksætterrollen og skabte bl.a. E-Doktor, LIVA Healthcare og Sundhedsdoktor, sidstnævnte sammen med sundhedsguruen Chris MacDonald og tidligere DONG-direktør Anders Eldrup. Sideløbende hjalp han de danske elselskaber med at udfordre TDCs monopol på TV, telefoni og internet gennem fibernet, og han blev bestyrelsesformand for først salgsselskabet Waoo, siden elselskabernes erhvervsselskab, Nianet.

I 2010 tog han initiativ til at genåbne Jazzhus Montmartre, som siden har lagt hus til over 900 koncerter med moderne jazz, som Rune Bech elsker. Han sidder også med i Kulturministeriets public service-udvalg.

Privat bruges tiden i huset i Svendborg og lejligheden på Christianshavn, hvorfra han ofte står til søs, og netop nu er Netdoktor-duoen i færd med et nyt digitalt sundhedsprojekt i London.

Rune Bech har to store sønner, Mathæus på 20 år og Bjarke på 22, fra et tidligere ægteskab og er i dag single.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.