Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
70 år 24. juni

Han gjorde Børsen stor

Leif Beck Fallesen er manden, der gjorde dagbladet Børsen i Møntergade stor – og bred. Nichen med erhvervsstof til landets beslutningstagere blev stordyrket, men Leif Beck Fallesen ville mere.

Leif Beck Fallesen kom på sin rette hylde, da han i 1984 blev økonomisk redaktør på dagbladet Børsen.
Leif Beck Fallesen kom på sin rette hylde, da han i 1984 blev økonomisk redaktør på dagbladet Børsen.

Energien forbød ham at sidde stille. Derfor udvidede Børsen under Leif Beck Fallesens mangeårige ledelse med en række knopskydninger. Med daglige tillæg og især et stort tænkt weekendtillæg med meget andet end erhvervsstof voksede Børsen kraftigt. Bolig, biler, mad, kultur og ja, Pleasure. De daglige lyserøde erhvervssider skulle nå længere ud end til erhvervslivets beslutningstagere. Det lykkedes. Og bundlinjen fulgte med.

Leif Beck Fallesen er født i Haderslev og journalist af uddannelse fra Aarhus Stiftstidende. Med hans lyse hoved og store interesse for økonomi og samfund var det naturligt, at han også blev cand. scient. pol. Han ved altså, hvad han snakker om. Med denne tyngde i bagagen var han økonomisk medarbejder først på Jyllands-Posten og siden på DR, inden han i 1984 landede sit »rigtige« job. Nemlig som økonomisk redaktør på dagbladet Børsen. Herfra så han sig ikke siden tilbage.

Han kom ind i chefredaktionen i 1990 og overtog chefredaktørposten på Børsen i 1997. Vækst og oplagsfremgang var hans kodeord. Han opfandt Gazellene og fokuserede på iværksættere længe inden det blev street-smart. Senere indgik han et samarbejde med TV2 Finans, mens han ikke så en fremtid i Børsens Nyhedsmagasin, som derfor blev solgt fra. Selv stordyrkede han emnerne makroøkonomi og internationalt stof. Det internationale fik han ind fra barnsben med sin opvækst i Hong Kong.

Leif Beck Fallesen har næppe nogensinde vundet en popularitetskonkurrence - og har ejheller næppe forsøgt på det. En tidligere mangeårige medarbejder sætter disse tre ord på Fallesen: »Inspirerende, krævende og utaknemmelig.« Da han forlod chefredaktørposten på Børsen med udgangen af 2010 beskrev dagbladet Politiken ham sådan: »Brutalis forlader sin indhegning.« Internt på Børsen sagde man, at »monologen er hans kunstart.«

Han er blevet noget rundere med årene og øser fortsat gerne af sin store viden. I dag toner han morgen, middag og aften frem på TV2Finans, hvor han er fast erhvervskommentator. Stik Leif Beck Fallesen et emne, og han kan tale om det så længe studieværten tillader det. Derudover har han nogle bestyrelsesposter.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.