Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år

Forretningsmand og førende for sit felt

Anders Byriel er direktør for tekstilvirksomheden, Kvadrat. Trods en skinnende Morten Korch-agtig barndom, har han skabt en eksperimenterende virksomhed i verdensklasse.

Foto: Jan Søndergaard
Foto: Jan Søndergaard

Han er adm. direktør i en af verdens førende virksomheder inden for high-end arkitektur og design, nemlig Kvadrat. Og 16. januar fylder Anders Byriel 50 år.

Erhverv Aarhus Prisen 2015 er netop faldet i hans skød. Om ham blev der blandt andet sagt, at han er »kendt for sit store engagement og fokus på kvalitet i alt, hvad han foretager sig.«

Det går da også meget godt for familie-virksomheden, Kvadrat, med Anders Byriel i direktørstolen. Omsætningen rundede 780 millioner kroner i 2014, og har 400 mand på lønningslisten. Og de sidste fire år er virksomheden vokset med 68 procent.

Kvadrat har blandt andet samarbejdet med brødrene Bouroullec, Raf Simons, Patricia Urquiola, Alfredo Häberli og Raw Edges. Der er også danskere som Louise Campbell og Anne Fabricius Møller. Men mest kendt er nok samarbejdet med Nanna Ditzel med Hallingdal-tekstilet, som stadig er et af Kvadrats mest solgte.

Anders Byriels far var kreativ direktør i Kvadrat, da man startede virksomheden tilbage i 1968. Her kom Kvadrat på banen med nogle designere, der var oprørske, som introducerede nye materialer og var eksperimenterende. Og det er stadig DNAet i virksomheden.

Hans mor var modelskrædder og med en far, der også var i det kreative hjørne, var barndomshjemmet proppet med kunst, tekstilprøver og utallige Verner Panton-prototyper. For Panton var en god ven af huset. Moren kendte ham gennem modebranchen og faren gennem sit arbejde. Panton var sådan set roden til, at Anders Byriels forældre fandt sammen.

Fødselaren voksede op i en iværksætterkultur i et lidt hippie-agtigt hjem. Han siger selv, at han har haft en Morten Korch-agtig barndom, hvor Solen skinnede, han og hans brødre var altid solbrændte og livet var skønt.

Og livet er sikkert stadig skønt, når man tager på arbejde med udsigt til Ebeltoft Vig og parken er skabt af Günther Vogt. Parken huser fem søer skabt af enorme spejle. Med andre ord – kunstværket Your Glacial Expectations af Olafur Eliasson fra 2012.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.