Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
70 år

Fodboldens danske verdensmand

Frits Ahlstrøm har med flid og dygtighed opbygget et af fodboldverdenens stærkeste internationale netværk.

Når Frits Ahlstrøm 16. januar fylder 70 år, kan han se tilbage på et langt liv i fodboldens tjeneste. Og han har om nogen haft sin gang blandt de helt store navne i international fodbold.

Ikke på banen, hvor Ahlstrøm selv har spillet i Ishøj-klubben SB 50, hvor han også har været formand, samt AB og KB, men som en særdeles vidende og kompetent journalist, redaktør og siden som mediedirektør i det europæiske fodboldforbund, UEFA.

Som ung var Ahlstrøm først journalist og siden sportsredaktør ved Politiken, indtil han tog initiativ til og blev redaktør for Alt om Sport, sportsbladet fra slutningen af 70erne og begyndelsen af 80erne, som de trofaste læsere stadig mindes med vemod.

Da bladet lukkede, vendte han tilbage til Politiken, og tre år senere blev Ahlstrøm ny informationschef i DBU. Her var han særdeles aktiv og bl.a. med til at finde Horst Wohlers, den tyske træner, der var udset til at afløse Sepp Piontek, men som viste sig at være bundet af sin kontrakt med Bayer Uerdingen.

Siden fortsatte Ahlstrøm karrieren som sportsdirektør i Brøndby, da Morten Olsen var cheftræner i klubben, som dengang holdt den danske fane højt i europæisk klubfodbold. Året efter var Ahlstrøm dog tilbage i et mediejob hos DR.

Ahlstrøm havde siden 1990 sideløbende været rådgiver for UEFA og FIFA, og det førte i 1995 til, at han landede posten som mediedirektør i UEFA, et job, som han bestred i 15 år, indtil han i 2010 nåede pensionsalderen.

Han er vellidt blandt sine kolleger, som han ofte har givet en hjælpende hånd, og han er kendt og respekteret for sin brede viden og det store internationale netværk, som han har fået gennem sin lange internationale karriere.

Ahlstrøm er dog fortsat en særdeles aktiv journalist. Gennem årene er det blevet til omkring en snes bøger fra hans hånd, senest »Fodbold i Sjov og Alvor« med anekdoter fra et langt liv i fodboldens tjeneste, der udkom i efteråret 2013. Desuden var han pressechef for FIFA under sommerens VM-slutrunde i Brasilien, og derudover arbejder han ad hoc for TV3 Sport.

Også privat er han engageret i fodboldens sociale muligheder. Således er Ahlstrøm bestyrelsesmedlem i organisationen Ombold, der arbejder med fodbold for socialt udsatte. Sidste efterår gjorde Ahlstrøm således Daniel Agger opmærksom på, at hjemløselandsholdet manglede 20.000 kroner for at komme med til VM, hvorefter landsholdsanføreren personligt sørgede for at lukke hullet.

Frits Ahlstrøm er bortrejst på sin runde dag, som bliver fejret hos datteren, der bor i Paris.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.