Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år 20. juli

FN-bygningen fik nye møbler

Arkitekten Thomas Sigsgaard får fornemme opgaver og fornem hæder.

Thomas Sigsgaard slapper af til vands. Foto: Alio Viera
Thomas Sigsgaard slapper af til vands. Foto: Alio Viera

Alene eller sammen med sin tegnestuepartner, Kasper Salto, har Thomas Sigsgaard løst en række opgaver inden for indretning og produktdesign.

Mest kendt er formodentlig Salto & Sigsgaards nye møbler fra 2013 til den såkaldte Formynderskabsrådssal i FN-Bygningen i New York. Salen, der er en af de mest benyttede i organisationens hovedsæde, kaldes også Finn Juhl-salen, fordi den er indrettet af den store danske møbelarkitekt.

Efter at have vundet konkurrencen og tegnet de nye møbler har Salto & Sigsgaard fået en række prestigefulde opgaver i hjemlandet som for eksempel nyindretning af Ny Carlsbergfondets hovedsæde i København og en ny foyer til Radiohuset på Rosenørns Allé, der i dag anvendes af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Radiohuset blev i sin tid tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen – lige som Finn Juhl en af giganterne i det 20. århundredes Danmark – og dét arkitektfirmas måde at tænke og arbejde på må Thomas Sigsgaard have særlige forudsætninger for at være fortrolig med. I slutningen af 90erne var han ansat hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Så stiftede han egen tegnestue i 2001 og indgik i 2007 partnerskab med Kasper Salto.

Sideløbende med de store opgaver har Thomas Sigs­gaard, der er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, arbejdet med forskellige former for produktdesign, herunder flere lamper. Til efteråret udsender Rosendahl en ny serie knive tegnet af Thomas Sigsgaard, der også underviser og har modtaget en række hædersbevisninger og legater, bl.a. fra Statens Kunstfond.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.