Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år 10. september:

En toptunet karriere

DONGs direktør Henrik Poulsen kan se tilbage på et halvt århundrede med bedrifter nok til flere erhvervskarrierer.

Administrerende direktør Henrik Poulsen. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Administrerende direktør Henrik Poulsen. Foto: Keld Navntoft/Scanpix

Det er på en måde svært at få Henrik Poulsens dåbsattest til at passe med hans CV. Direktionsposter i tre af Danmarks 20 største virksomheder, herunder den nuværende i DONG, bestyrelsesposter i fire danske og et svensk erhvervsikon, to børsnoteringer og en ufrivillig centerplads i en af de grimmeste mediestorme i dansk erhvervshistorie. Læg dertil en karriere som topkonsulent, og så har man, hvad hele årgange på handelshøjskolerne ikke når, men hvad Henrik Poulsen har formået på 50 år.

Den let ranglede midtjyde med det drengede udseende har på ingen måde haft en tyvstart i livet. Hans far var elinstallatør og moderen sygehjælper, men da faderens virksomhed gik konkurs, blev pengene færre i hjemmet i Givskud, og Henrik Poulsen og hans to søskende måtte tage fritidsjobs for at få økonomien til at hænge sammen.

Henrik Poulsen har aldrig lagt skjul på, at hans barn- og ungdom har præget ham og været med til at skabe en kampvilje både professionelt og privat.

Kampviljen blev omsat til gode karakterer og en cand.merc. i finansiering og regnskab, der igen blev omsat til Henrik Poulsens første jobs. Blandt andet hos Årsøe Nielsen og Partnere, hvor han mødte sin kommende hustru, Annette.

Sammen drog konsulentparret videre til Manhattan og konsulenthuset McKinsey, hvor de boede i en lejlighed med udsigt over Central Park. Her lærte Henrik Poulsen at arbejde 80 timer om ugen uden at blinke, og hvis ikke hans bedre halvdel havde sagt stop, så var han formentlig endt som arbejdsnarkoman i New York, har han tidligere fortalt Jyllands-Posten.

Turen gik altså tilbage til Danmark, Midtjylland og Lego, hvor Poulsen allerede som 34-årig blev en del af koncernledelsen under Kjeld Kirk Kristiansen. Her var Poulsen en del af den unge gruppe ledere, der ifølge forfatteren Niels Lundes bog, »Miraklet i Lego«, mødtes til øl og fodboldquiz i et sommerhus i Juelsminde, men som også var instrumentale i at genrejse Lego fra selskabets kriseår. Poulsen blev i Lego i otte år og efter et kort ophold i kapitalfondsverdenen, blev han øverste chef i TDC. Her var han med til at børsnotere telekæmpen, hvilket gjorde ham finansielt uafhængig. Der har været forskellige meldinger om, hvad han fik ved børsnoteringen af TDC, men de fleste bud ligger i niveauet omkring et trecifret millionbeløb.

Måske derfor kunne han tillade sig at gå pænt ned i løn, da han i 2012 sagde ja til at blive topchef i DONG Energy. Det er formentlig i denne rolle, at Poulsen er bedst kendt. Ikke kun for sin meget succesrige genopretning af energikæmpen, men også for at have stået midt i mediestormen omkring DONG Energys børsnotering, hvor Poulsen blandt andet blev beskyldt for at have presset værdien af DONG ned, så gevinstmulighederne ved hans incitamentsprogram blev større. Henrik Poulsen har selv gået hårdt til modangreb mod disse påstande, som da også må betegnes som grundløse spekulationer.

Privat er Henrik Poulsen en ivrig motionscyklist, der ikke han holder sig tilbage fra bjergkørsel. Han er desuden gift og far til to døtre.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.