Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
40 år 25. april

En brobygger mellem typer

Eva Harlou er både progressiv og klassisk, til fest og flid og i det hele taget for meget fritænker til at blive sat i bås.

Eva Harlou er en kvinde med talent, stil, glamour og stor nysgerrighed på livet. Og så er hun flittig. Man kommer heller ikke sovende til alle de ting, hun foreløbig har opnået. Hun er uddannet bygningsarkitekt fra Arkitektskolen i Aarhus og fik efter endt uddannelse job på tegnestuen 3XN, hvor hun blev leder af konkurrenceafdelingen i København. Kort efter stiftede hun sin egen arkitektvirksomhed, der er beskæftiget med design og klassiske bygningskunstopgaver.

Vært på »X-Factor«

Sideløbende med karrieren som arkitekt har hun været TV-vært og tilrettelægger på et utal af arkitektur- og boligprogrammer, blandt andet »Arkitektens Hjem« og »Enestående Nordiske Huse« på DRK. I 2014 og 2015 var hun vært på underholdningsprogrammet »X Factor«, og hun har desuden undervist på Kunstakademiets Arkitektskole, skrevet klummer for ELLE Decoration samt holdt foredrag om kunst og æstetik.

Da hun for et par år siden blev interviewet til Berlingske, noterede hun sig, at der er stor forskel på, hvad mænd og kvinder bliver interviewet om. Kvinder bliver f.eks. ofte spurgt, hvordan de får børn og karriere til at hænge sammen. »Jeg bliver spurgt hver eneste gang. Og så sidder jeg dér og bliver varm i kinderne og får det helt dårligt,« sagde hun og tilføjede: »For svigter man som mor? Gør man det? Man fravælger jo.«

Alle valg indebærer fravalg, men heldigvis har de fleste børn to forældre, og i den verden, som Eva Harlou lever i, er barsel ikke bare en kvindeting. Hun er både progressiv og klassisk, til fest og flid og i det hele taget for meget fritænker til at blive sat i bås. Selv har hun beskrevet sig som »en brobygger mellem forskellige typer og målgrupper«.

Hun er født i Skanderborg og opvokset i Troldhede, en lille jysk flække med benzintank, skole, kirke og sportshal. I dag bor hun på Frederiksberg med sine to børn, Christian på ni år og Marie på fire år. Privat danner hun par med fotograf og entreprenør Martin Henriksen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.