Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år

Den moderne leder

Søren Skou har som øverste chef vendt underskud til overskud i verdens største containerrederi, Maersk Line. 20. august fylder han 50 år.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014)
Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014)

Søren Skous karriere er tæt forbundet med Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk. Han begyndte i 1983 i olie- og shipping-koncernen som 19-årig. Her kom han ind som shippingelev lige efter gymnasiet og kæmpede sig siden op gennem hierarkiet til i dag at have en af de vigtigste poster i A.P. Møller-Mærsk og være chef for Maersk Line, der selvstændigt er Danmarks største virksomhed.

I de første 15 år hos A.P. Møller-Mærsk var Søren Skou i Maersk Line, hvor han havde ledende stillinger i blandt andet København, New York og Beijing. I 1999 blev han hentet over til den noget mindre tankdel i virksomheden og to år efter blev han adm. direktør for Maersk Tankers, der især sejler med olie og gas.

Læs også: Ugens op- og nedture i erhvervslivet

Da den tidligere topchef for A.P. Møller-Mærsk, Jess Søderberg, i 2007 forlod virksomheden fik Søren Skou en nøglerolle i det såkaldte Executive Board, som den nye chef, Nils Smedegaard Andersen, satte op. Executive Board er den øverste ledelse i Mærsk-gruppen.

I 2012 rykkede Maersk Lines daværende chef, Eivind Kolding, til Danske Bank, og Søren Skou vendte tilbage til containerrederiet, hvor han indledte sin karriere i 1983. Her blev han udnævnt til Koldings afløser som adm. direktør. Han kom tilbage på et kritisk tidspunkt, hvor Maersk Line var i svære problemer presset af alt for mange skibe og en hård priskrig.

Læs også: Rederialliance efter selvskabt byrde

Skou stoppede krigen på priser og han klarede en af de centrale opgaver, nemlig at gøre det danske rederi til det mest effektive i verden. Det er sket gennem intenst fokus på omkostninger og han har fået vendt underskud til overskud i Maersk Line.

Men han kæmper fortsat med en tåget fremtid for containerrederiet, som er på et marked, der traditionelt er præget af svingende og ustabile rater.

Læs også: Mærsk-ledelse forventer ny aftale godkendt

Søren Skou bliver blandt andre erhvervsfolk beskrevet som en moderne leder, der altid er velforberedt og meget analytisk skarp. Han har udover pladsen i Executive Board flere bestyrelsesposter i koncernens selskaber og har tidligere været i bestyrelsen i Danmarks Rederiforening og for Daniscos bestyrelse, som han var en del af, da ingredienskoncernen blev solgt til amerikanske Dupont i 2011.

Søren Skou bor i Vedbæk med sin hustru, Lene, og deres tre børn. Han interesserer sig for kunst og for cykelløb i Alperne.

Læs også: Mærsk erstatter P3 med ny alliance med stor konkurrent

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.