Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
50 år 1. april

Den loyale Mærsk-mand

Morten Engelstoft er om nogen, manden der kan øge indtjeningen.

Morten Engelstoft
Morten Engelstoft

Valget faldt på Morten Engelstoft, da Søren Skou, topchef i A.P. Møller-Mærsk, sidste efterår skulle finde en mand i Mærsk-koncernen, som kunne skære i omkostningerne og sikre, at koncernens enorme havnedivision løftede indtjeningen.

Engeltoft, der fylder 50 år lørdag, har i de senere år præsteret så sikkert, at Skou udpegede ham til at lede de 22.000 medarbejdere i havnedelen APM Terminals. Engeltoft har i sine mange år i den store danske virksomhed flere gange vist, at han kan få problemfyldte selskaber i den store koncern på ret køl igen.

Han er om nogen en rigtig A.P. Møller-mand. Engelstoft begyndt tilbage i 1986 i virksomheden, da han afsluttede sin HH-uddannelse fra Næstved Handelsskole.

Siden er han steget op gennem hierarkiet. Han har haft ledende roller i logistikvirksomheden Damco, slæbebådsselskabet Svitzer, forsyningselskabet Maersk Supply Service, tankskibsrederiet Maersk Tankers før han blev løftet til tops i APM Terminals, der med 73 havne og en omsætning på mere end 30 mia. kr. er en af det helt centrale dele af A.P. Møller-Mærsk.

Her venter nu en opgave, der ligner den, han har haft andre steder i virksomheden. For mens hans forgænger Kim Fejfer har løftet antallet af havne i APM Terminals fra 48 til 73 på blot syv år, er Engelstofts opgave en anden. Pengekassen står ikke længere åben efter flere svære år i A.P. Møller-Mærsk. Nu skal Engelstoft fokusere på at øge lønsomheden i det store netværk af havne, der er fordelt over hele kloden.

En del af den opgave er at skabe bedre sammenhæng mellem de mange selskaber i det nye Maersk Transport. Og her virker Engelstoft til at være den rette mand, for han kender om nogen de selskaber, som A.P. Møller-Mærsk nu skal forsøge at skabe synergier mellem.

Engelstoft har hidtil boet i Greve, men flytter nu sammen med sin kone, smykkedesigner Joan Larsen, til Haag, hvor APM Terminals hovedkontor ligger. At rejse ud i verden er ikke nyt for Engelstoft. Tiden i Mærsk har blandt andet budt på udstationeringer i Italien, Vietnam, Taiwan, USA og Singapore.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.