Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

FIFA har sagt ja: Ny regel kan ændre fodbold for altid

Det internationale fodboldforbund, FIFA, har nu taget den potentielt markante beslutning om at indføre videoteknologi på testbasis.

Det skriver FIFA på sin hjemmeside.

Forslaget er udarbejdet sammen med IFAB (International Football Association Board), efter at flere eksperter og fodboldforbund har efterspurgt teknologien til at eliminere fejlkendelser.

Flere forbund skal teste videoteknologien, der til dagligt vil blive kaldt VAR (Video Assistent Referees) i deres ligaer. Først på rigtige kampe, men uden at det påvirker kampene, inden det så endeligt forsøges live i rigtige kampe.

Der er tale om Holland, Australien, Brasilien, Tyskland, Portugal og USA, der har accepteret at teste systemerne, samt det også skal afprøves på klub-VM senere i 2016.

»IFAB tror, at den bedste måde at finde ud af, om VARs vil forbedre spillet, er at teste det i forskellige regioner, så vi er glade for allerede at have turneringer i verdensdele, der vil afprøve det,« siger Lukas Brud fra IFAB til FIFAs hjemmeside.

Videoteknologien skal hovedsageligt eliminere fejlkendelser i fire forskellige tilfælde:

  • Mål - Forskellige tilfælde som frispark, offside og andre tvivlskendelser i forbindelse med en scoring.
  • Straffespark - eliminering af film
  • Røde kort - så en given hændelse ikke bliver fejlagtigt straffet med en udvisning.
  • Forkert spiller - Så et kort ikke bliver tildelt den forkerte spiller.

På tribunen vil således sidden en videodommer, som skal hjælpe kampens banedommer med beslutningerne. Hvis dommeren beslutter sig for, at et spil skal gennemses, alarmerer han videodommeren.

Han sender så sin umiddelbare beslutning til banedommeren, som enten tager den eller selv går ud og ser situationen på video.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.