Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Åben britisk EM-krig: Engelsk landstræner svarer Real-stjernen igen - respektløst!

Roy Hodgson svarer igen på Gareth Bales kritik af Englands passion og selvforståelse.
Roy Hodgson svarer igen på Gareth Bales kritik af Englands passion og selvforståelse.

»De gør sig større, end de er. De er ikke så passioneret og stolte som os.«

Ordene kommer fra den walisiske stjernespiller Gareth Bale og er rettet mod naboerne fra England.

England og Wales tørner sammen torsdag eftermiddag i et derby af de helt store. Og selvom England ikke har vundet noget større trofæ i 50 år, er forventningerne til dem som altid tårnhøje.

Det pres, som fansene sætter på deres hold, selvom de intet har præsteret, kan Wales udnytte ifølge Gareth Bale – Roy Hodgson har dog et andet syn på sagen.

Det skriver Sky Sports i to artikler.

»De puster sig selv op, før de har præsteret noget,« sagde Gareth Bale om det engelske landshold og fulgte op:

»Jeg synes, vi har meget mere stolthed og passion over os, end de har. De vil vi bevise, når vi møder dem.«

Gareth Bale fejrer sit frisparksmål mod Slovakiet. Målet var Wales første ved en slutrunde.
Gareth Bale fejrer sit frisparksmål mod Slovakiet. Målet var Wales første ved en slutrunde.

Englands landstræner Roy Hodgson blev efterfølgende spurgt ind til Real Madrid-stjernens ord om englænderne, og selvom landstræneren ikke gik i flæsket på Gareth Bale, så lod hans svar sig forstå, at den 68-træner langt fra var imponeret over den slags udtalelser.

»Det at modtage respektløse kommentarer er en del af det at være fodboldspiller og fodboldtræner,« sagde Roy Hodgson og fortsatte:

»Jeg kommenterer aldrig på andre personer. Til det har jeg været så længe i gamet. Jeg ved, at alle modstandere har en mening – sidst var det Akinfeev (Ruslands målmand), der sagde, at vi var det værst seedede hold, og nu er det Gareth Bale.«

Landstræneren kunne dog ikke dy sig fra at forholde sig til kritikken om fansenes stolthed.

»De kan have deres meninger, men jeg betvivler hverken vores patriotisme eller sult, og det er det vigtigste.«

Også den engelske landsholdsspiller Jack Wilshere, der blev udtaget til Englands EM trup til trods for sin lange skadesperiode, har været ude via Sky Sports og knytte en kommentar til Gareth Bales ord om manglende passion.

»Vi ved godt, at Wales ikke kan lide os, og vi kan ikke lide dem,« siger Jack Wilshere og kommentere på Gareth Bales beskyldning om den skrantende engelske passion.

»Jeg har aldrig betvivlet mine holdkammeraters passion. Jeg har aldrig gået rundt på banen og tænkt, at nogle var ligeglade med resultatet. Det betyder noget for os alle sammen, og vi ved, hvad det betyder for folk derhjemme.«

Den walisiske landstræner Chris Coleman har efterfølgende været ude og tage Gareth Bale i forsvar ved at sige, at stjernespilleren ikke betvivlede Englands passion, men blot prøvede på at sige, at de små steps på vejen betød mere for Wales, fordi det er så lille en nation.

Mens England fik en skidt start på EM ved kun at få uafgjort mod et tamt russisk mandskab, så gik det anderledes godt for Wales. De nøjedes ikke blot med at scorede deres første slutrunde mål ved Gareth Bales frisparkskasse, men de endte også med at vinde den svære kamp mod Slovakiet med 2-1. Derved topper Wales gruppe B.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.