Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Ungdomsfilm

Unge på tidsrejse

»Project Almanac« har et ungdommeligt drive, der sikrer, at de fleste vil blive fanget af spændingen i det nyeste bud på en tidsrejsefilm.

David (til venstre) og vennerne bygger en tidsmaskine, men det skulle de aldrig have gjort. Foto: PR
David (til venstre) og vennerne bygger en tidsmaskine, men det skulle de aldrig have gjort. Foto: PR

I betragtning af, hvor svært det er at lave tidsrejsefilm, lever det nyeste bud, »Project Almanac«, temmeligt godt op til de høje ambitioner.

Vi har at gøre med selfie-generationens tidsrejser. Det hele bliver filmet undervejs, og der er alt for meget product placement for store firmaer, jeg ikke gider nævne her.

Til gengæld er det hele tiden med et ungdommeligt drive, der sikrer, at de fleste vil blive fanget af spændingen. Skabelonen er enkel. I første akt kæmper David og vennerne med at løse gåden til de tegninger, som Davids far har efterladt sig. Dernæst bruger de tidsrejsemulighederne på ligegyldige ting som at blive mere populære i vennekredsen.

Og i tredje akt går det helt galt.

Undervejs er vi kvikt underholdt med en rap og mundret dialog, uden det hele bliver alt for hektisk. Vi får masser af referencer til andre tidsrejsefilm og romantik, så det fløjter, som krydderier, og instruktøren løber først tør for inspiration, da tidslinjerne krydser hinanden, og de unge skal tilbage til udgangspunktet.

Men respekten for overblikket og modet står alligevel rent tilbage.

Hvad: »Project Almanac«. Hvem: Instruktør: Dean Israelite. Medvirkende: Johnny Weston, Sofia Black-D’Elia. Hvor: Premiere i Palads i København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.