Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

Tvivlsom tsunami

Historien om familien på fem, der blev skilt ad under tsunamien, er realistisk rekonstrueret på film. Men hvem orker at tage med på den lange, våde tur?

Vi husker det alle sammen. Da den store tsunami på ti meters højde skyllede ind over blandt andet Thailands kyst 2. juledag 2004. Flere end 285.000 mennesker måtte lade livet, og man var heldig, hvis ikke man kendte en selv eller kendte en, der kendte nogen, der var omkommet i den største naturkatastrofe i moderne tid.

I »The Impossible« følger vi en familie med tre drenge. Naomi Watts spiller mor og Ewan McGregor far, og den ældste dreng er omkring 12 år. I de første scener, efter at bølgen skyller ind over Thailand, hvor familien er på juleferie, følger vi mor og ældste søn, der kæmper for at hænge fast i hinanden i de urolige vandmasser.

Hvad der siden sker, vil jeg ikke røbe mere af, men filmen er baseret på en sandfærdig historie om en spansk familie, hvor alle medlemmer overlever.

Der er absolut intet i vejen med rekonstruktionen af naturkatastrofen. Scenerne er vilde, våde og voldsomme. Rå og realistiske. Der er heller ikke noget i vejen med fintuningen af dramaet. Scene for scene.

Skuespillerne gør deres bedste. Naomi Watts har mest at arbejde med i noget, der ligner en hovedrolle, mens Ewan McGregor næsten kun kan vise afmagt i en stor birolle. Begge de store navne har skruet fint ned for stjerneauraen, og det er ikke deres skyld, at man begynder at tvivle på filmen i anden del.

Efterhånden som tudeturene hober sig op, begynder man nemlig at stille sig selv spørgsmålet om, hvorfor man skal slæbes gennem den lange katastrofe i biografen? Hvis det er for at få en godt-det-ikke-er-mig-fornemmelse undervejs i biografen eller for at føle en lettelse over, at det går godt til sidst, vil jeg i stedet anbefale at læse en avisartikel om familien.

I mødet med en trafikulykke er der to slags mennesker. Dem, som stopper op og vil se, hvad der er sket, og dem, der går videre. Hvis du hører til den første gruppe, er »The Impossible« måske noget for dig. Hvis du tilhører den anden gruppe, er der kun de gode effekter tilbage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.