Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

TV 2: Dårlige anmeldelser betyder ikke noget for os

Mens TV-anmelderne håner TV 2s nye serie “Badehotellet”, giver seerne serien god karakter.

TV2s nye serie "Badehotellet" fik hårde ord af anmelderne, mens seerne er mere positive. Foto: Katrine Emilie Andersen
TV2s nye serie "Badehotellet" fik hårde ord af anmelderne, mens seerne er mere positive. Foto: Katrine Emilie Andersen

"Snegler sig af sted”. “Folkekomedie-niveau”.

Dagbladenes anmeldere var særdeles hårde ved TV 2s nye TV-serie “Badehotellet”, og for TV-kanalen blev de harske ord yderligt svære at sluge, når DRs nye dramasatsning “Arvingerne” fik gode anmeldelser.

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, trækker dog på skuldrene af de dårlige anmeldelser. Hun hæfter sig nemlig ved, at seerne generelt har taget godt imod de sommerlige hotelhistorier.

“Det er da dejligt, hvis anmelderne er glade for det vi laver, men anmeldelser er ikke et parameter vi måler os med. Dårlige anmeldelser betyder ikke noget for os, da det er seerne, vi har lavet serien til,” siger Katrine Vogelsang, der derfor har taget den ringe modtagelse hos anmelderne “meget roligt”.

At den komedieprægede “Badehotellet” ville få en skeptisk modtagelse, havde TV 2 til en vis grad forventet, da anmelderne normalt ikke giver komedier mange stjerner, siger hun.

“Det er lykkedes DR gennem mange år, at TV-drama skal være naturalistisk, hvis det skal være “fint”, og samme tendens går igen med spillefilm. Danske filmkomeider får sjældent gode anmeldelser. Det er en genre der ikke gør sig i det fine selskab,” siger katrine Vogelsang.

For fiktionschef tæller dte meget mere, at ”Badehotellet” blev set af 1.524.000 – det højeste premiere-seertal til en TV 2-fiktionsserie siden slutningen af 1990’erne, da ”Morten Korch”-serien og ”Strisser på Samsø” havde højere seertal til premiererne. Da flest så med i slutningen af premieren på ”Badehotellet”, lå seertallet lige i underkanten af 1,7 millioner. Seernes vurdering til ”Badehotellet” var på 4,1 på en skala fra 1 til 5 – til sammenligning har alle TV 2s danske fiktionsserier i årenes løb haft vurderingen 3,9 i gennemsnit.

“Det betyder, at mange af dem der så første afsnit vil hænge på, og det er vi selvfølgelig glade for,” siger Katrine Vogelsang.

”Arvingerne” havde 1.784.000 seere til premieren, der jo blev sendt 1. januar, som er årets største tv-dag, hvor allerflest danskere ser tv. Da flest så med, var tallet på den høje side af 1,8 millioner seere.

”Arvingerne” blev af seerne vurderet til 4,0 på en skala fra 1 til 5 – altså en anelse lavere end ”Badehotellet”. Og dermed et andet billede end hos anmelderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.