Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

Topviolinist kan købe en Porsche men han har alligevel ondt i livet

Eva Mulvad har lavet en fascinerende portrætfilm af en meget dygtig og smuk mand. Violinisten Charlie Siem. Han bakser med de samme problemer som alle os andre.

Charlie Siem er topviolinist. Sådan en der flyver verden rundt og spiller solo med alle de store orkestre og dermed har råd til at købe en Porsche. Han er hele tiden på vej et nyt sted hen. Midt i dokumentarfilmen ”A Modern man” ser vi ham sidde i en ny dyrt og flot udstyret lejlighed i Firenze. Helt alene klædt i designertøj midt i en luksus, han er alene om at nyde.

Den første indskydelse er, at det er synd for manden. I filmen om hans stræben efter succes, ser vi ham ikke nyde meget andet end sig selv. Der er mange beslutninger, der skal tages. Hvordan skal karrieren forvaltes? Skal han gå efter de ting, der fremmer synligheden eller efter de projekter, der har et mere seriøst musikalsk indhold. Vi ser ham både spille guddommeligt på violin, men vi ser ham også blive posterboy for Giorgio Armani og reklamere for cognac i Kina. Sagen er nemlig den, at ud over at spille violin, så ligner Charlie Siehm et godt bud på den næste Agent 007, og han virker på den baggrund som om han er i fare for at sælge ud.

Samtidig er der noget søgende og vemodigt i hans øjne. Siem må erkende, at han ingen rigtige venner har. En kæreste heller ikke. ”I’m not gay”, proklamerer han, men man føler sig ikke helt overbevist. Der dukker så småt sprækker op i den perfekte mands fernis. For eksempel da han er til body-sds-massage, hvor det for eksempel påpeges, at han er mere anspændt i sit forhold til sin far end til sin mor. Charlie Siehm har noget have sin selvfedme i, men spørgsmål om hvorvidt der er noget andet og mere i livet end karrieren, trænger sig på.

På visse planer er Charlie Siehm svær at identificere sig med, men på andre har Eva Mulvad set rigtigt. Uanset at de fleste af os ikke har et talent på størrelse med Siehms eller ser ligeså godt ud, står vi alle med de samme eksistentielle valg. Derfor fascinerer Mulvads dokumentarfilm. Dog synes jeg godt hun kunne præsentere de forskellige personer, der dukker op omkring Siem bedre og hvorfor skal vi slet ikke vide, hvor lang tid han øver sig for at blive på toppen? Jeg mangler fakta.

Eva Mulvad sætter spørgsmålstegn ved, hvad det gode liv er, som hun også gjorde det i gennembruddet ”The Good Life”. Og lige netop det spørgsmål er på sin vis altid det vigtigste.

Hvad: A Modern Man.  Hvem: Instruktør: Eva Mulvad. Medvirkende: Charlie Siem. Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.