Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film:

Tilbage til bjergbyen

»Bakkekøbing – Det store osteræs« er et både solidt og charmerende forsøg på at leve op til den ikoniske forgænger, »Bjergkøbing Grand Prix« fra 1975.

Det er sin sag att følge op på en af skandinavisk animationsfilms helt store klassikere – »Bjergkøbing Grand Prix« fra 1975 – for sjældent er hyggelig dukkeanimation, godmodig norsk humor og svingende toner gået op i en så vellykket enhed.

Men »Bakkekøbing – Det store osteræs« gør et solidt forsøg. De to byer Bakkekøbing og Slidstrup ligger i hård konkurrence om at være Bedste By. Nu skal det afgøres én gang for alle ved et stort osteløb gennem farligt og uvejsomt terræn. Hvem kommer først? Og hvem snyder mest undervejs?

»Bakkekøbing – Det store osteræs«, der ligesom den første film bygger på forfatter Kjell Aukrusts humoristiske univers, er ikke helt i kategori med forgængeren, men mindre kan gøre det. Den er indimellem mere fjollet end egentlig charmerende, men animationen er heldigvis holdt i den gamle stil, til trods for alt det man kan i dag i forhold til for fyrre år siden, ligesom historien ikke prøver at være andet og mere, end den er:

En sød historie om to byers fjollede indbyrdes konkurrencer, der selvfølgelig har en moralsk opbyggelig og pædagogisk pointe om, at vi skal lære at dele med hinanden – for når alt kommer til alt, handler det ikke om at vinde, men om at være med!

Hvad: Bakkekøbing – Det store osteræs. Hvem: Instruktør: Rasmus A. Sivertsen. Danske stemmer: Lars Ranthe, Lars Brygmann m.fl. Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.