Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film:

Sympatisk og forudsigelig film om lesbisk betjent med kræft

Skuespillerne er dygtige, og sagen er god, men filmen ejer ikke skyggen af drama.

Juliane Moore og Ellen Page er stærke skuespillere, men »Freeheld« om den kræftramte lesbiske politi-betjent og hendes unge kæreste bliver aldrig rigtig god. Foto: PR
Juliane Moore og Ellen Page er stærke skuespillere, men »Freeheld« om den kræftramte lesbiske politi-betjent og hendes unge kæreste bliver aldrig rigtig god. Foto: PR

Laurel Hester (Julianne Moore) har 23 års erfaring som politibetjent, men hun skjuler for verden, at hun er lesbisk. Da hun møder unge Stacie (Ellen Page), der aldersmæssigt kunne være hendes datter, er det på tide, at hun kommer ud af skabet.

I »Freeheld« befinder bi os midt i 00erne i en mindre amerikansk by, hvor tolerancen overfor lesbiske ikke er stor, så de to køber et hus et godt stykke væk fra politistationen. Men så bliver Laurel syg af kræft, og selv om Stacie og hun har indgået registreret partnerskab, er det ikke nok til, at Stacie kan arve Laurels pensionsopsparing. Og det er en hård kamp at kæmpe for den slags uretfærdigheder, når man er dødeligt syg.

Skuespillerne er gode, og sagen er såre sympatisk, men filmen ejer ikke skyggen af drama i første del, og der køres for meget på pensionsdetaljerne, og historien bredes for lidt ud i ligestillingens navn.

Anden del forbliver temmelig forudsigelig. Også fordi der er tale om en historie fra det virkelig liv, som man ved, hvordan ender.

Hvad: Freeheld. Hvem: Instruktør: Peter Sollett. Medvirkende: Juliane Moore, Ellen Page, Michael Shannon. Hvor: Premiere i Empire i København, Øst for Paradis i Århus, Café Biografen i Odense og Nicolai Bio i Kolding.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.