Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

Størst af alt er kærligheden

En film uden skurke og helte men med ægte mennesker, som det er umuligt ikke at komme til at holde af.

Still fra filmen Deb bedste dag i Olli MÔøΩkis liv med Oona Airola og Jarkko Lahti
Still fra filmen Deb bedste dag i Olli MÔøΩkis liv med Oona Airola og Jarkko Lahti

I en tid hvor langt de fleste film har knald på både farver, tempo og de dramatiske konflikter, er det en fornøjelse at se en lille afdæmpet perle som finske Juho Kuosmanens »Den bedste dag i Olli Mäkis liv«.

De sprøde sort-hvide billeder sender os tilbage til tiden, 1962, men også udenfor tiden, for der er noget dybt almengyldigt over temaet om, at det der for andre ligner det største, der kan overgå et menneske, måske ikke er det for personen i centrum.

Olli Mäki står nemlig for at kunne vinde titlen som Verdensmester i fluevægt, selvom han kun har ti professionelle kampe bag sig, men han kan ikke helt svinge sig op til samme entusiasme som hans stadigt mere frustrerede manager. Olli Mäki er nemlig forelsket i søde, skønne Raija fra hjembyen Kokkola, og det fylder meget mere i hans bevidsthed end kampen og den hæder, ære og opmærksomhed der følger med.

Juho Kuosmanen forstår at fremhæve poesien i sin dybt sympatiske hovedperson. Særligt en scene, hvor Olli Mäki løber med drage gennem en øde skov, er et smukt billede på den frihed, han i stigende grad ser blive taget fra ham. For »Den bedste dag i Olli Mäkis liv« er måske nok en film om boksere, men ikke om boksning. Det er en skøn, sjov og rørende kærlighedshistorie og en fortælling om at følge sine drømme – i det tempo og i den form, man selv har lyst til. En film uden skurke og helte men med ægte mennesker, som det er umuligt ikke at komme til at holde af.

Hvad: »Den bedste dag i Olli Mäkis liv«

Hvem: Instruktør - Juho Kuosmanen.

Medvirkende Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Oona Airola

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.