Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

Smadremanden er tilbage

Michael Bays »Transformers: The Last Knight« minder mest af alt om den fulde onkel til familiefesten: Alt for højlydt, det meste af tiden temmelig usammenhængende, i glimt vældigt underholdende, men i længden udmattende selskab.

Mark Wahlberg og hans imponerende overarme kommer endnu engang på overarbejde i rollen som Cade Yeager. FOTO: PR-foto Paramount
Mark Wahlberg og hans imponerende overarme kommer endnu engang på overarbejde i rollen som Cade Yeager. FOTO: PR-foto Paramount

»Transformers«-eventyret startede ellers så godt. Den første film, fra 2007, havde en vild energi og en god historie. Men i takt med at serien er nået til femte film i rækken, er historien blevet mere og mere sekundær i forhold til ønsket om at presse så mange effekter og så mange slåskampe og transformationer ind som muligt – og med en spilletid på to en halv time, er der plads til mange.

Også selvom vi både skal forbi Kong Arthur og hans runde bord, Anden verdenskrig, på rumrejse til Optimus Primes døende hjemplanet – og et par ture rundt på vores egen planet, hvor transformere pludselig er begyndt at ankomme i hobetal. Menneskene frygter at de vil overtage jorden, og sætter militæret ind mod dem, men en lille gruppe mennesker, blandt andre Transformer-forkæmperen Cade Yeager, opdager, at det er noget ganske andet, de er ude efter. Noget der kan betyde jordens endeligt. Om få dage. Og så starter jagten mod tiden og rummet og fornuftens videnskabelige stemme ellers. Med alt hvad det indebærer af vilde jagter, vilde slåskampe og endnu vildere effekter.

Det er, som altid når smadremanden Michael Bay er ved roret, utroligt godt lavet. Men uden en solid, fokuseret historie og bare lidt bedre replikker, er det svært at holde gejsten helt til det buldrende klimaks, der varer den sidste halve time – og ellers er det bedste ved filmen.

»Transformers: The Last Knight«

Instruktør: Michael Bay. Medvirkende: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.