Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

Retfærdighedens vogtere er en blandet fornøjelse

"Justice League" er lavet ud fra devisen "mere er bedre" - det er ikke altid tilfældet, selvom resultatet langt hen af vejen er underholdende.

Justice League klar til kamp : Batman, Wonder Woman, Cyborg, Flash og Aquaman. Foto: DC/Warner
Justice League klar til kamp : Batman, Wonder Woman, Cyborg, Flash og Aquaman. Foto: DC/Warner

Marvel har deres Avengers, og DC Comics har længe varmet op til også at samle deres bedste superhelte. Det sker nu endelig i »Justice League«, der forener Batman, Wonder Woman, Superman, Aquaman, Cyborg og The Flash i kampen for at redde vores allesammens klode.

Heldigvis har DC taget ved lære af de film der er kommet forud. Der er tilføjet en tiltrængt lethed i tonen i forhold til den gumpetunge og overdrevent dystre »Batman vs. Superman«, ligesom »Wonder Woman«s succes har vist, at en superheltefilm godt må have både humor og hjerte.

Der er ægte gribende og sjove øjeblikke i historien i »Justice League«, der starter få måneder efter begivenhederne i »Batman vs. Superman«. Verden er stadig i chok over, at Superman er død, og som om det ikke var galt nok, truer en invasion fra rummet med superskurken Steppenwolf aka »verdensødelæggeren« i front. Batman ser derfor ingen anden udvej end at forsøge at samle så mange superhelte som muligt, inden det er for sent.

Der er et oprigtigt drive i historien, der minder om klassiske superheltefilm fra før det hele handlede om effekterne, og langt hen ad vejen er man godt underholdt af det umage hold. Især scenerne omkring Supermans tilbagevenden (nej, det er ikke en spoiler, selvfølgelig kommer han tilbage!), er oprigtigt sårbare og rørende. Ikke mindst takket være Amy Adams og Diane Lane som kvinderne i Supermans liv.

I det hele taget er det kvinderne, der markerer sig stærkest i »Justice League«. Gal Gadots Wonder Woman tager teten, både når det gælder action, intelligens og medmenneskelighed. Overfor hende spiller Ben Affleck Batman på autopilot, Jason Momoa er ganske enkelt for meget og for Heavy Metal som Aquaman, selvom han har en enkelt komisk scene, hvor han kommer til at sætte sig på Wonder Womans sandhedspisk, og åbenbarer en sårbar dreng bag al sin bravado. Cyborg træder aldrig rigtigt i karakter, mens The Flash næsten træder for meget i karakter – I guder hvor er han irriterende!

Det er også et problem, at superskurken nok er stor, stærk og farlig, men ikke særligt interessant. Efter et par årtier med et tæppebombardement af superheltefilm, er vi blevet forvænt med, at der skal være en eller anden form for eksistentiel konflikt i selv den mest hardcore ondskab. Uden den bliver det kedeligt. Ikke mindst når effekterne, som her, faktisk ikke er noget at råbe hurra for. De er flotte, men imponerer ikke.

Som med alle ensemblefilm er der en følelse af, at vi først lige er begyndt. »Justice League« er ikke en helt dårlig start. Bare DC vil huske på, at »mere« og »flere« ikke nødvendigvis er lig med »bedre«.

»Justice League«

Instruktører Zack Snyder og Josh Whedon. Medvirkende: Gal Gadot, Ben Affleck

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.