Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film:

Reptilhjernernes genforening

»Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows« er fuld af computereffekter, men hæftet sammen med en rusten sømpistol.

»Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows« er fuld af computereffekter, men historien er hæftet sammen med en rusten sømpistol. Foto: PR
»Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows« er fuld af computereffekter, men historien er hæftet sammen med en rusten sømpistol. Foto: PR

Uden en god historie går det ikke. Det er der noget smukt ved: at en film – ligegyldigt hvor mange effekter den udstyres med – falder til jorden uden indre logik, troværdig psykologi og klare kausalkæder.

Et skrækeksempel er »Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows«, der følger efter 2014s »Teenage Mutant Ninja Turtles«. Og ét er, at hele konceptet med fire muterede ninja-skildpadder er langt ude på den dårlige måde, noget andet, at de lukkes ud i en bovlam fortælling, hvor ærkefjenden Shredder indgår en uhellig alliance med rumuhyret Krang, der »mest ligner et gennemtygget tyggegummi«.

Det er også noget nær den mest morsomme kommentar i filmen, der byder på vold uden blod (så børn også kan købe billet), en kriminel, der bliver til et bodega-næsehorn, en selvdød pointe om, at alle ønsker at høre til, og en påhæftet kærlighedsrelation.

Det hele er kørt gennem computerteknologi, men synes at være hæftet sammen med en rusten sømpistol. Filmen ligner mest en undskyldning for at køre det store mer-chandise-apparat i stilling. Jeg ser det for mig: en Krang-figur af plastic og de fire skjoldede reptiler, der tilsyneladende mest har trænet overkrop i centeret. Eller politichefen, der spilles af den nervøst-sarte, brillante Laura Linney. Hun må virkelig have haft brug pengene.

Hvad: Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows. Hvem: Instruktør Dave Green. Medvirkende: Megan Fox, Laura Linney. Hvor: Premiere i hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.