Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Q&A: Dagens skurk

Javier Bardems »Skyfall«-skurk, Raoul Silva, er mere snedig og mudret end tidligere tiders gale videnskabsmænd. Selv siger han, at hans yndlings-skurk er »Jaws«.

Nu er også skurken blond. Javier Bardem som skurken Silva i »Skyfall«.
Nu er også skurken blond. Javier Bardem som skurken Silva i »Skyfall«.

»Det var meget sjovt. En Bond-film bevæger sig et sted mellem virkelighed og fiktion. På den ene side kan man som Bond-skurk flyve lidt højere end i så mange andre film, men på den anden side skal man også holde sig nede på jorden. De to sider af en karakter giver en masse spillerum.«»Det handler om, hvad der står i manuskriptet mere end noget andet. Historien var meget præcis denne gang. Jeg skulle bare fokusere på det, vi havde, og ikke lede for langt tilbage i historien. Jeg stolede på instruktør Sam Mendes’ idéer, som var fyldt med følelser og farver.«»For det første er det en ære og et privilegium overhovedet at være med. Jeg har set Bond-film i biografen, siden jeg var 11 år. Med Silva har jeg forsøgt at sende en hilsen til flere af Bond-skurkene fra filmhistorien, og samtidig har jeg prøvet at gøre ham til sin egen. Uanset om det, jeg har lavet, ender med at fungere eller ej, har jeg lyst til selv at se filmen og vores rejse med at lave den har været fantastisk spændende. Silva har nok en kompleksitet og en farverigdom, der minder om de andre skurke fra Bond-historien, men han er også bare Silva. Der er visse skjulte hilsner til historien, men de er ikke overdrevne og indlysende. Jeg forsøger altid at skabe et menneske, man kan relatere til. Om så det er en helt eller en skurk.«»Ja. Jeg ved ikke, hvad der er galt med alt det hår! Da jeg var med i Coen-brødrenes film »No Country for Old Men«, gav de bare frisøren besked på at klippe mig. Da jeg var færdig og drejede mig om mod Joel og Ethan Coen, rullede de bogstaveligt talt rundt på gulvet af grin og jeg tænkte »oh shit«. Idéen var dog brillant i den film er skurkens hår helt firkantet, enkelt og solidt ligesom karakteren. I »Skyfall« understøtter hårets farve også skurkens karakter mere vil jeg ikke afsløre.«»Jaws fra »The Spy Who Loved Me« og »Moonraker«. Jeg har altid syntes, at han var en god fyr på bunden, selv om han først og fremmest var en skurk. Det kunne jeg læse ud af hans fascinerende ansigt.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.