Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

Ny Woody Allen-film er genbrug på autopilot

Kate Winslet leverer en pragtpræstation i Woody Allens senest film "Wonder Wheel" - hun er langt bedre end filmen.

Kate Winslet er fremragende som desillusioneret servitrice med visne drømme i Woody Allens »Wonder Wheel«, der til gengæld er en lunken mellemvare. Foto: Scanbox
Kate Winslet er fremragende som desillusioneret servitrice med visne drømme i Woody Allens »Wonder Wheel«, der til gengæld er en lunken mellemvare. Foto: Scanbox

Woody Allen har måske nok rundet de 82, men han spytter stadig trofast en film ud om året. Det betyder dog også, at der er temmelig langt mellem de ægte perler som »Blue Jasmine« og »Match Point«.

Hans seneste, 50er melodramaet »Wonder Wheel«, er den underholdende mellemvare, der bærer præg af en Woody Allen på kompetent, men distanceret autopilot, der dovent trækker tråde til et hav af sine egne tidligere film samt en perlerække af dramatikere, fra Chekhov og Shakespeare til Eugene O’Neill og Tennessee Williams.

Alt imens The Mills Brothers flyder fra højttaleren som underlægning til den melodramatiske tragikomedie om servitricen Ginny, der drømte om at blive skuespiller, men ved skæbnens mellemkomst, og egen dumhed, er endt som servitrice på 50ernes Coney Island – et forlorent underholdningshelvede på jord, illustreret ved hendes bolig bag det kæmpemæssige pariserhjul, der er som en evig neonpumpende og larmende påmindelse om, at tiden går og går, mens drømmene visner til skygger og forsvinder.

Når »Wonder Wheel« tør overgive sig til den desillusionerede tristesse over livet, skæbnen og kærlighedens forlorne natur, er den bedst. Det sker desværre kun i glimt. Det meste af filmen insisterer den på pastelfarver og en humoristisk fernis, der gør det umuligt at trænge ret langt ned under overfladen. Og derved også umuligt for alvor at lade sig rive med af historien, der ellers udvikler sig ganske dramatisk, da Ginnys mands datter dukker op og laver rav i den. Ikke mindst, da hun får øje på Ginnys yngre elsker Mickey – spillet af en sært malplaceret Justin Timberlake.

»Wonder Wheel« bliver dog, til dels, reddet af to ting. Vittorio Storaros længselsfulde billeder og leg med lys, der virkelig får Coney Island anno cirka 1950 til at blusse.

Og Kate Winslet, der leverer skuespil nok til to film – eller i det mindste en langt bedre film. I filmens bedste scene leverer hun i en overlegen opvisning af kraft og talent en nedsmeltning, der er Blanche DuBois værdig!

Wonder Wheel

Instruktør Woody Allen. Medvirkende: Kate Winslet, Justin Timberlake m.fl.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.