Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Film

Ny superhelt skaber magi

Poetisk og original animationsfilm om en 11-årig alvorligt syg dreng, hvis sjæl kan flyve.

Fantomdrengen flyver gennem New York. Foto: PR
Fantomdrengen flyver gennem New York. Foto: PR

Bedst som man gik og troede, at det var umuligt at variere konceptet »superhelte på film«, sniger en helt fantastisk poetisk, original og visionær fransk animations- og familiefilm sig dybt ind i hjertet.

Drengen Leo på 11 år er alvorligt syg, men han har med sygdommen fået den evne, at hans sjæl kan flyve rundt i samfundet som en slags superhelt.

Han hjælper dermed New Yorks indbyggere og en ugleset kriminalbetjent i kampen mod en storforbryder, der vil ødelægge samfundet med en computervirus.

Alt fra skurkens ansigtsmaske til den måde, historien er fortalt på i flere lag, er en æstetisk og følelsesmæssig nydelse.

Man bliver simpelthen – også ved hjælp af filmens underlægningsmusik – forført og transporteret til en magisk verden, som man kun nødigt forlader, når filmen slutter.

Den korte forfilm »Vagabond« er produceret med udgangspunkt i animationsskolen i Viborg, og når det gælder animation og hjerte, ligger den meget tæt på hovednummeret i kvalitet.

Hvad: »Fantomdrengen«.

Hvem: Instruktør: Jean-Loup Felicoli og Alain Gagnol.

Hvor: Premiere over hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.