Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Fransk film

Når festen er forbi

I den franske film »Partygirl« er hovedpersonen Angelique kalkeret på en af de tre instruktørers egen mor på 60 år, som trods sin modne alder stadig er champagnepige på diskoteker.

Angelique er stadig champagnepige i en alder af 60 år. Hun overvejer at gå på pension, da en noget yngre mand frier til hende. Foto: PR
Angelique er stadig champagnepige i en alder af 60 år. Hun overvejer at gå på pension, da en noget yngre mand frier til hende. Foto: PR

Franske »Party Girl« er en spændende konstruktion. Hovedpersonen Angelique er kalkeret på en af de tre instruktørers egen mor på 60 år, som trods sin modne alder stadig er champagnepige på diskoteker i byen Lorraine i nærheden af den fransk-tyske grænse.

Man har taget hendes figur og job og så skrevet en historie, der handler om, at hun skal giftes med en af sine yngre kunder, der har været tilbeder gennem flere år.

Stemningen er autentisk, og selv om der stadig er kulør på spotlysene, er der dystert i hjørnerne. Mange spørgsmål melder sig. For eksempel om Angelique er en umoden, aparte festmokke eller blot et lidt sent udviklet og tvivlende gemyt?

Angelique er nemlig ikke helt sikker på, hvordan hun skal tackle ægteskabet eller bryllupsfesten, hvor fire børn fra tidligere forhold er inviteret.

Tonen i »Party Girl« er unik i retning af det autentiske, og denne mellemting mellem dokumentar og fiktion vil helt sikkert provokere. Samtidig lider filmen under, at hovedpersonen ikke er skuespiller. Angelique mangler ikke manerer, men hun mangler nuancer i sit udtryk.

Hvad: »Party Girl«. Hvem: Instruktør: Marie Amachoukeli, Claire Burger & Samuel Theis. Medvirkende: Angelique.Hvor: Premiere i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding, Valby og Ishøj.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.