Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
FILM

Når amerikanere drømmer

American Honey, stillfoto.
American Honey, stillfoto.

»We found love in a hopeless place«, synger Rihanna i radioen, og Star og Jake synger med. Det er ikke tilfældigt, for netop de to udgør den romantiske aksel i »American Honey«, hvor hun er flygtet fra overgreb og trailerpark for at slutte sig til ham og et lille team af outsidere, der kører USA tyndt i en minibus og forsøger at snyde penge fra folk.

Via det set-up kan instruktør Andrea Arnold i samme bevægelse skildre gruppedynamik, et turbulent forhold og et land, der virkelig er et »hopeless place«. De fattige er ludfattige, de rige stenrige, men Arnold er aldrig fordømmende og tegner i det hele taget er et meget nuanceret portræt af mennesker og land.

En voldtægt lurer eksempelvis hele tiden, når Star – suverænt spillet af Sasha Lane – opsøger mænd med sit fupnummer, men de er ikke nogle svin, bare almindelige mennesker, der som Star og Jake drømmer om et andet liv, og Arnold skildrer dem alle i et realistisk-sanseligt filmsprog a la Jane Campion.

Når »American Honey« alligevel ikke er 100 procent vellykket, skyldes det længden – 163 minutter – og at flere scener synes at være gentagelser at tidligere scener. Samt at snart sagt hvert eneste af dem er belagt med musik. Det er udvendigt og unødvendigt. I en ellers stærk film.

Hvad: American Honey Instruktør: Andrea Arnold. Medvirkende: Sasha Lane, Shia LaBeouf. Premiere i hele landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.